Olay, 2 gün önce Ermenek’e bağlı Ardıçkaya köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yakınları Hacı Halit Şengül (65) ve eşi Ayşe Şengül’den (60) uzun süre haber alamayınca çifti kontrol etmek için evlerine gitti. Kapıyı açarak içeri giren yakınları, yaşlı çifti hareketsiz halde buldu. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hacı Halit Şengül ve Ayşe Şengül’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan ilk incelemede, çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği değerlendirildi.

Hayatını kaybeden Halit Şengül ve eşi Ayşe Şengül, bugün Ardıçkaya köyünde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Ermenek Kaymakam Vekili Uğur Muzaffer Çam, Ermenek Müftü Vekili, ilçe merkezi ve köylerde görev yapan imamlar ile çok sayıda köylü ve çevre köylerden vatandaşların katılımıyla okul bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından çift, köy kabristanında defnedildi.




