Olay, Emek Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında meydana geldi. Sabah saatlerinde parkı kullanan vatandaşlar, kaydırakların yağla kaplı olduğunu fark edince durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, oyun grubunda kapsamlı temizlik çalışması yaparak parkı yeniden çocukların kullanımına uygun hale getirdi.

Otomobille 3 tekerlekli elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 çocuk yaralandı
Otomobille 3 tekerlekli elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 çocuk yaralandı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, kaydıraklara dökülen yanık yağın çocukların kıyafetlerini kirletmesinin yanı sıra kaygan zemin nedeniyle ciddi yaralanmalara yol açabilecek bir risk oluşturduğunu belirtti.

Olaya tepki gösteren Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, çocukların oyun alanlarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Parklarda daha önce de bankların kırıldığını, salıncak zincirlerinin koparıldığını ve oyun gruplarına zarar verildiğini belirten Akın, bu kez yaşanan olayın ise vicdanları yaraladığını söyledi.

Faillerin bir an önce tespit edilmesini isteyen mahalle sakinleri, çocukların güvenle oyun oynayabileceği alanların korunması gerektiğini vurgularken, olayla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak: İHA