CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, yaptığı açıklamada Yazgan’ın parti tüzüğü ve disiplin hükümleri kapsamında bugün itibarıyla tedbirli şekilde kesin ihraç istemiyle disipline gönderildiğini duyurdu.
Görüntülerin ardından soruşturma başlatılmıştı
Edirne’de bir apartmanda yaşanan olayın ardından Ahmet Baran Yazgan, polis ekiplerine darbedildiğini ve cep telefonunun elinden alınarak görüntüsünün kaydedildiğini belirterek şikâyetçi olmuştu. Yapılan incelemede Yazgan’a ait cep telefonu apartmandaki bir noktada bulunarak kendisine teslim edilmişti.
Olayla ilgili sosyal medyada yayılan görüntüler ve ortaya atılan iddialar sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yazgan hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.
Üç kişi gözaltına alındı
Soruşturma kapsamında olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen üç kişi gözaltına alınırken, bazı cep telefonlarına da inceleme amacıyla el konuldu.
Tarafların olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin farklı beyanlarda bulunduğu öğrenilirken, adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
CHP’nin Yazgan hakkında aldığı kesin ihraç talebiyle disipline sevk kararı, olayla ilgili siyasi ve hukuki sürecin yeni bir aşamaya taşınmasına neden oldu.




