Sergide, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıl boyunca geliştirdikleri yenilikçi ve özgün projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’un yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılışın ardından sergi alanını gezen Vali Çiçekli, öğrencilerin projelerini tek tek inceleyerek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Vali Çiçekli, özgün fikirlerle şekillenen ürünlerin ortaya koyduğu emeği ve çabayı takdir etti.
Vali Mehmet Fatih Çiçekli, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri, öğrencileri ve okul yönetimini tebrik ederek, bu tür çalışmaların öğrencilerin özgüven gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti.
Programın ardından Vali Çiçekli, okula ismini veren hayırsever iş insanı Rafet Nas ile de bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Eğitime sağladığı katkılardan dolayı Rafet Nas’a teşekkür eden Çiçekli, bu tür desteklerin Karaman’ın eğitim kalitesini daha da yükselttiğini vurguladı.