Buğra Gülsoy Kaç Kere Evlendi? Buğra Gülsoy kimdir ? merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Buğra Gülsoy Kimdir?

Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ağabeyi Onur Gülsoy ile büyüdüğü bilinen yetenekli aktör Buğra Gülsoy, eğitim hayatının tamamını aynı şehirde tamamlayıp, 2004 yılında Kuzey Kıbrıs'taki Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kıbrıs'ta yaşadığı dönemde, birçok tiyatro oyununda sahne alarak deneyim kazanmıştır. Ayrıca, yönetmenlik ve oyunculuk kimliğiyle “Trio”, “Heterotopya”, ve diğer bazı filmlerde yer almıştır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi'nin düzenlediği bir yarışmada filmcilik eğitimi aldığı da bilinmektedir.

Bugragulsoy 1712921714125

Sezen Aksu İlk Eşi Kim? Sezen Aksu İlk Eşi Kim?

Sanatçının kurucusu olduğu “Tiyatro Kutu” adlı tiyatro grubu, arkadaşları Serhat Teoman, Fatih Sönmez ve Emre Erkan ile birlikte tiyatro ve sinema projelerine yön vermiştir. Buğra Gülsoy’un televizyondaki ilk deneyimi 2008 yılında “Hepimiz Birimiz İçin” adlı dizide “Nazım” rolüyle olmuş, ardından 2009'da “Güneşi Gördüm” filminde ve 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde gösterime giren “Gölgeler ve Suretler” filminde önemli roller üstlenmiştir.

Ayrıca, yazarlık yönüyle de tanınan Gülsoy, 2019'da “Birinci Kıyamet Güneşin Battığı Yer” adlı kitabını yayımlamıştır. Kitap, Zülfü Livaneli tarafından “beklenmedik bir kurgu ustalığı ve akıcı bir dil” ile övgüye layık görülmüştür. Buğra Gülsoy'un sanat dünyasındaki çok yönlülüğü, çalışmalarıyla pekişmektedir.

Buğra Gülsoy Kaç Kere Evlendi?

1982 senesinde doğan Buğra Gülsoy, 2011-2012 yıllarında oyuncu Burcu Kara ile evliliğini sürdürdü. 2018 yılında ise Nilüfer Gürbüz ile evlendi.