Miladi olarak 8 Haziran’da kutlanan Yetimler Haftası etkinlikleri kapsamında Karaman’da 9 Haziran Pazar günü 1. İstasyon Caddesi’nde bulunan Pancar Kavşağı’nda “Hayır Çarşısı” düzenledi. Çarşı açılışı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar ile yapıldı. Birçok vatandaşın katılım sağladığı etkinlikte vakfın gönüllüleri tarafından hazırlanan yiyecek, gıda maddesi ve ürünler satışa sunuldu.

Karaman'da Yetimler İçin Hayır Çarşısı Foto Galeri: Karaman'da Yetimler İçin Hayır Çarşısı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bu Carsinin Gelirleri Yetimlere Gidecek Karamanda Hayir Carsisi8

Ben de bir yetim annesiyim

Bir yetim annesi olduğunu belirten Atiye Kondu, “Dünya Yetimler Eğitim Vakfı’na katılalı 3 ay oldu ve memnunum. Yetim çocuklarla hem eğitim hem de ihtiyaç anlamında ilgileniyoruz. Ben de bir yetim annesiyim. Yetim çocuklar için hayır çarşısı yapıyoruz ve yetim çocuklar için etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar?

Bu Carsinin Gelirleri Yetimlere Gidecek Karamanda Hayir Carsisi1

Yetimlik insanlık için kaçınılmaz bir olaydır

Yetimler haftası kapsamında düzenlenen hayır çarşısı ile ilgili  açıklamalarda bulunan Dünya Yetimler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, “Bildiğiniz gibi yetimler tarih boyunca insanlığın varoluşundan beri hep var olan ve bir eksiklik olarak kabul edilen bir olaydır dolayısıyla yetimlik insanlık için kaçınılmaz bir olaydır. Peygamberimizin ümmeti yetim bıraktığı haftayı yetimler haftası olarak kabul ettik ve yetimler haftasını Karaman başta olmaz üzere her yerde inşallah kutlamaya çalışacağız. Bu çalışmaları ben kara sevdam olarak kabul ediyorum. Kara sevdamdan başka hayatımda şu anda planladığım bir şey yok. Bu yolda ne kadar çalışabilirsek ve Rabbim ne kadar imkan verirse o çerçevede bu çalışmayı yürüteceğiz inşallah. Vakfın gönüllüleri pasta, çörek, yufka ekmek, erişte meyve ve giysiler gibi ürünlerden oluşan çok ciddi bir organizasyon yaptı ve bizler de satışa sunduk” dedi.

Bu Carsinin Gelirleri Yetimlere Gidecek Karamanda Hayir Carsisi2

Eşim de hem öksüz hem de yetim

Eşinin de hem öksüz hem de yetim olduğunu belirten Mehmet Karaduman, “Buraya yapılan yardımlar Dünya Yetimler Eğitim Vakfı’na gidecek. Burada hiçbir kişinin maddi kazanç elde etme kaygısı yok. Buranın gelirleri tamamen vakıfa devrediliyor ve yetim ve öksüz yavrularımız için kullanılıyor. Eşim de hem öksüz hem de yetimdir. Biz gönüllü olarak geldik buraya. Burada olmaktan onurlu ve gururluyuz” diye konuştu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL