Sosyal medya kullanıcıların merak ettiği Birce Akalay'ın hayatı arama motorlarında merak konusu oldu. Birce Akalay Kiminle Akraba? sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla aratıldı. Birce Akalay Kiminle Akraba? sorunun cevabı ve detayları haberimizde...

Birce Akalay, 19 Haziran 1984 doğumlu bir Türk oyuncudur. Lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ne başlasa da eğitimini tamamlamadı ve Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Birce Akalay Kiminle Akraba (3)

2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü olarak Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti ve yarı finale çıktı. Aynı dönemde çeşitli programları sunarak televizyon dünyasına adım attı. 2007'de Kader ve Senin Uğruna dizilerinde başrolleri oynadı. Ayrıca 2008'de Asi dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı ve 2008 yapımı Son Ders ile 2009 yapımı Nefes filmlerinde rol aldı.

2009'da Alayına İsyan dizisinde Sevtap rolüyle ve Sizi Seviyorum filminde Emre Altuğ ile başrolleri paylaştı. Aynı yıl Kış Masalı dizisinde Zişan rolüyle ve Sinema Dünyası programında da yer aldı.

2010'da eski eşi Murat Ünalmış ile birlikte Ürgüp'te geçen Yer Gök Aşk dizisinde Havva karakterini canlandırdı. 2013'te Ben Onu Çok Sevdim dizisinde Ayhan Aydan karakterini oynadı. Aynı yıl Böyle Bitmesin dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Son olarak 2015 yılında başrolünü paylaştığı Küçük Ağa dizisinde Sinem karakterini canlandırdı.

Özel hayatında ise 2014 yılında Küçük Ağa dizisindeki partneri Sarp Levendoğlu ile evlendi, ancak 2017'de boşandılar. 2015 yılında Evli ve Öfkeli dizisinde rol aldı ve 2016'da Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde "Hayat" karakterini canlandırdı.

Birce Akalay Kiminle Akraba33

Birce Akalay Kiminle Akraba?

MasterChef 9. Yarışmacı Kim Oldu? MasterChef 9. Yarışmacı Kim Oldu?

Birce Akalay’ın kuzeni, meslektajı olan Barış Murat Yağcı’dır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel