Olay, Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yolda ilerleyen kamyonetten henüz belirlenemeyen bir nedenle duman yükselmeye başladı.
Dumanları fark eden sürücü, kamyoneti durdurup araçtan indi. Kısa süre içerisinde dumanların yerini alevlere bırakmasıyla kamyonet tamamen yanmaya başladı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak kamyonet ve içerisindeki ürünler kullanılamaz hale geldi.
Müşteriye götürülecek ürünler de yandı
Yaklaşık bir yıl önce iki genç olarak kendi işlerini kurduklarını belirten Şali Çelik, gece gündüz çalışarak kamyoneti satın alabildiklerini söyledi.
Yangın sırasında araçta müşteriye teslim edilmek üzere ürünlerin bulunduğunu aktaran Çelik, yangınla birlikte hem araçlarının hem de üzerindeki malların tamamen yandığını ifade etti.

“Aracımız ve üzerindeki mallarımız küle döndü”
Yangın anlarını anlatan Ünal Karakuşlu ise yakıt almak amacıyla şehir merkezine doğru gittiklerini belirtti.
Karakuşlu, “Bulunduğumuz bölgede yakıt olmadığı için şehir merkezinden yakıt almaya gidiyorduk. Aracımızda bir anda dumanlar çıkmaya başladı. Arabayı zor durdurduk. Durduktan sonra arabadan dışarıya çıktık ve aracın dumanları alevlere dönüştü. Bütün mal varlığımız olan aracımız ve üzerindeki mallarımız küle döndü” dedi.
“Bir yıllık emeğimiz 15 dakikada kül oldu”
Yangın nedeniyle yaklaşık 1 milyon lira maddi kayıplarının bulunduğunu belirten Şali Çelik ise yaşadıkları büyük üzüntüyü şu sözlerle anlattı:
“Burada tam bir milyonluk bir hasarımız var. Yaptığımız işler sonucunda bir yılda araç alabildik. Bir yıllık emeğimiz 15 dakikada kül oldu.”
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.





