Demirkapı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Malay ailesinden üç kişi yaşamını yitirirken, bir aile ferdi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından ailenin oğlu Nimetullah Malay ile komşuları Hasan Sipahi yaşananları anlattı.

Olay, Demirkapı Mahallesi 1723 Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi. Malay ailesinden uzun süre haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekipleri adrese sevk edildi. Balkondan daireye giren ekipler, yoğun gaz kokusuyla karşılaştı. Yapılan kontrollerde Abdülaziz Malay (70), eşi Fatma Jabara (43) ve 7 yaşındaki kızları Zehra Malay’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ailenin engelli olduğu öğrenilen kızları Gülbahar Malay (37) ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Bagcilarda Karbonmonoksit Faciasi Aileden 3 Kisi Hayatini Kaybetti (1)

Yaşlı sürücünün köyden cenazeye giderken karıştığı kaza kamerada
Yaşlı sürücünün köyden cenazeye giderken karıştığı kaza kamerada
İçeriği Görüntüle

“Uzun Süre Elektrik Olmayınca Aydınlatma Tüpü Kullanılmış”

Hayatını kaybedenlerin oğlu Nimetullah Malay, olay gecesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Yaklaşık 20 saat haber alamadık. Babam mescide gitmeyince cemaat bize ulaştı. Gece saat 11-12 civarında polis ve itfaiye ile birlikte eve girdik. İçeride babamı, annemi ve 7 yaşındaki kardeşimi kaybetmiş halde bulduk. Diğer kız kardeşim ise baygın gibiydi, şu an yoğun bakımda. İlk değerlendirmelere göre olayın, elektriklerin uzun süre kesik olması nedeniyle kullanılan aydınlatma tüpünden kaynaklandığı söyleniyor. Doğalgaz açık değildi, tüp ocakta yemek için değil, aydınlatma amaçlı yakılmış.”

Bagcilarda Karbonmonoksit Faciasi Aileden 3 Kisi Hayatini Kaybetti (2)

Komşu: “Mahalleye Yardımı Dokunan Biriydi”

Ailenin 30 yıllık komşusu Hasan Sipahi ise olayın mahallede büyük üzüntü yarattığını belirterek, “Evlatları gelip kapıyı çalıyor ama açan olmuyor. Çilingir kapıyı açamayınca itfaiye arka taraftan giriyor. İçeride yoğun gaz kokusu var. Elektrikler kesikti, bu bölgede sık sık kesinti olur. Abdülaziz ağabey mahallede sevilen, yardımsever biriydi, müezzinlik yapıyordu” dedi.

Bagcilarda Karbonmonoksit Faciasi Aileden 3 Kisi Hayatini Kaybetti (3)

Olayın, aydınlatma amaçlı kullanılan lüks lambası ya da küçük tüpten sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle meydana geldiği değerlendirilirken, polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Bagcilarda Karbonmonoksit Faciasi Aileden 3 Kisi Hayatini Kaybetti (4)

Kaynak: İHA