Taşkıran yapmış olduğu ziyarette, minik bebeğin yurtdışında uygulanan tedaviyi olabilmesi için destek vereceklerini söyledi. Yeniden Refah Partisi olarak Yaman ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip, bu süreçte yanlarında olacağını belirtti. Karaman Taşeli bölgesinde yaşayan Yaman ailesinin 1 yaşında ‘SMA Tip 1’ hastası bebeği Ayşe Bükre Yaman’ın yurtdışında uygulanan ve bedeli 1819500 doları aşan dünyanın en pahalı tedavisine ulaşıp, sağlığına kavuşabilmesi için bağış kampanyası başlatıldı. Ancak şu ana kadar 454375 dolar toplanmış. Anne Meryem Yaman’dan Ayşe Bükre Bebek’in durumuyla ilgili bilgiler alan Taşkıran, Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan “Koşulsuz, amasız bir şekilde başta SMA olmak üzere hastalıklarla mücadele eden bütün çocuklarımız devletin imkanlarıyla tedavi edilmelidir. Türkiye bunu yapabilecek büyük ve şefkatli devlet refleksini bir an önce göstermelidir. Milli Piyango'nun satılmayan biletlerinden Varlık Fonu'na devredilen 75 Milyon TL'nin SMA'lı çocuklarımıza harcanması için yapılan çağrı sloganik olmaktan öteye bir çağrı değildir. Yeniden Refah iktidarında devlet, cinsiyet değiştirme operasyonlarının değil, SMA hastası yavrularımızın tedavi bedelini karşılayacak.” bu konuyu sürekli olarak gündeme getiren tek liderdir.

Valilik izni alındı yardım kampanyası için valilik izni alınan Ayşe Bükre Bebek’in tedavisi için toplanması gereken paranın henüz çok azının toplanabildiğini söyleyen kampanya gönüllüleri, Valilik izninin bitmesine 3,5 ayı kaldı. İzni bitmeden ilacına kavuşturulmalı. Bu nedenle kampanyayı bu sürede bitirmemiz çok önemli. Yeniden Refah Partisi Karaman Teşkilatları olarak tüm desteği vereceğiz.

Bizler Ayşe Bükre Bebek'in tedavisinin bir an önce başlaması için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Ben inanıyorum ki Karamanlı hemşerilerim Ayşe Bükre Bebek için kenetlenecek. Yeter ki SMA değil, Ayşe Bükre Bebek kazansın” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi