Merzifon, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi ve kültürel zenginlikler bakımından insanların ilgi odağı olmuştur. Peki Amasya Merzifon Nasıl Bir Yer? Merzifon Hangi Bölgede? Merzifon’da Gezilecek Yerler? gibi soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle…
 

Merzifon Hangi Bölgede?
Tarih ve kültürel bakamdan ziyaretçilere eşsiz anlar sunan Merzifon, Amasya’ya 45 km uzaklıkta bulunuyor. Karadeniz Bölgesinde bulunan Merzifon’un yüzölçümü toplam 972 km’dir. Merzifon’un nüfusu ise toplam 71 bin 916 kişi olarak biliniyor. 
 

Amasya Merzifon Nasil Bir Yer1

Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada? Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada?

Merzifon’un Tarihi?
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Merzifon, verimli topraklarından dolayı insanların geçim yeri olmuştur. İç Anadolu ve Karadeniz’in arasında yer alan Merzifon, Yediler namı ile anılan gölleri ve bereketli toprakları ile biliniyor. Tarih boyunca Firigler, Pontus Devleti, Roma Dönemi, Emeviler ve Selçuklular gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan Merzifon, Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin örnekleri olan Taşhan, Çelebi Sultan Medresesi, Medresenin giriş kapısının üzerindeki Saat Kulesi, Abide Hatun Cami, Merzifon Bedesteni gibi tarih den izler taşıyarak,birçok insanın uğrak noktası olmuştur. 
 

Merzifon’da Gezilecek Yerler?
Amasya’ya 45 km uzaklıkta bilinen Merzifon’da gezilecek yer ise merak konusu oldu. Merzifon’da gezilecek yerlerin listesi işte haberimizin detayında sizlerle.. 
Doğası ve Tarihi zenginlikleri ile Merzifon, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. İşte Merzifon da gezilecek yerler; Arkutbey Kaplıcaları, Kral Kaya Mezarları, Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Merzifon Günübirlik Gezilecek Yerler, Paşa Hamamı, Karatepe Köyü, Abide Hatun Cami,  Çelebi Sultan Medresesi ve Saat Kulesi, Merzifon Bedesteni ve Taşhan..
 

Amasya Merzifon Nasıl Bir Yer?
Verimli toprakları, tarih kokan sokakları ve Karadeniz- İç Anadolu’yu bir birine bağlayan medeniyet kokan bir ilçedir Merzifon. Merzifon, medeniyetlerin dokusunu halen taşımaktadır sokaklarında. Merzifon’un Merzifon Keşkeği coğrafi işaret almıştır.

Kaynak: HATİCE KARACA