Ali Sürmeli Kurtlar Vadisi dizisi ile ünlenmiş ünlü oyuncu. Ali Sürmeli sosyal medyada kullanıcılar tarafından araştırılmaya başladı. Peki Ali Sürmeli Hangi Aşiretten? İşte detaylar...

Dilan Polat Tahliye Edildi mi? Dilan Polat Tahliye Edildi mi?

Ali Sürmeli Kimdir?

Zaza asıllı olduğu bilinen Sürmeli, aslen Muş'un Varto ilçesine bağlı Omeriyan köyündendir. Babası, postacı olarak görev yapmış ve bu nedenle çeşitli Anadolu şehirlerinde bulunmuştur, aralarında Solhan, Karlıova, Elazığ, Palu, Kovancılar, Diyarbakır ve Bursa da vardır.

Ali Sürmeli kimdir, kaç yaşında ve nereli? Annesi neden öldü? Ali Sürmeli'nin  babası kim, yaşıyor mu? - Magazin Haberleri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı "Tiyatro" bölümünden mezun olan Sürmeli, kariyerine Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaparak başlamıştır. Sinema filmlerinde ve dizilerde de rol almıştır. İlk başrol deneyimi olan 1995 yapımı "Düş, Gerçek, Bir de Sinema" adlı filmde Tülay Eratalay'ın yönetmenliğini yaptığı filmde yer almıştır. Televizyonda tanınması ise "Deli Yürek" dizisiyle olmuştur. "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Zaza Dayı karakterini canlandırmıştır. Ardından "Çarpışma" dizisinde Cansız rolüyle izleyici karşısına çıkmıştır. Daha sonra "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Doğan Baba karakteriyle rol almıştır. Son olarak FOX'ta yayımlanan "Adım Farah" dizisinde Orhan Koşaner karakterini canlandırmıştır.

Ali Sürmeli sağlık durumu nasıl? Ali Sürmeli kimdir, kaç yaşında, aslen  nereli? - Magazin Haberleri - Milliyet

Ali Sürmeli Hangi Aşiretten?

"Sorhan'dan Karlıova'ya babam sürgüne gönderilirken kağnının üzerinde doğmuşum. Beritan aşiretinin çadırlarının 500 metre yakınındaki o kara çadıra getirmişler beni. Zaman da Mayıs. ifadeleriyle Beritan aşiretinden olduğu anlaşılmaktadır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel