Karaman’ın Sudurağı Beldesi Burnağıl mevkiinde mısır ekili bir tarım arazisinde obruk meydana geldi. Obruk oluşumunun ardından sosyal medyada açıklamalarda bulunan Ahmet Sevimli, “Karaman’ın Sudurağı beldemizde oluşan obruk, aslında doğanın bize attığı bir tokat değil, yıllardır süregelen yanlış kararların somut bir sonucudur. Bugün beldemizin ortasında açılan bu çukur, sadece toprağın değil, aklımızın ve vicdanımızın da çöktüğünü gösteriyor.
İbrala barajının yapımı tamamen yanlış bir karar.. ikincisi dolu baraji yanlış bir kararla tekrar boşaltılması ve sonuç hem içme suyumuz hemde tarım da kullanılan suyumuz israf edildi..

Sudurağı’nda yer altı suları artık bitme noktasına geldi. Peki neden? Çünkü enerji santralini yanlış yere kurduk. Dere kenarında, doğayla uyumlu bir noktaya kurulması gereken Enerji Santrali, beldemizin ortasına konduruldu. Koca beldenin kalbine adeta hançer saplandı.

Karaman'a hayırlı olsun: yeni bina yapılacak
Karaman'a hayırlı olsun: yeni bina yapılacak
İçeriği Görüntüle

Şimdi çıkıp “obruk doğal bir olaydır” diyerek sorumluluktan kaçacak olanlara sesleniyorum: Doğal olan obruk değil, sizin yanlışlarınızın sonucu! Yer altındaki her damla suyu tüketip, toprağı kurutursanız,
bu toprak elbette bir gün üzerimize çöker.

Tarım yapan köylü susuz kaldı, içme suyu tehlikeye girdi, yer altı dengesi bozuldu. Ama santral bacası tütmeye devam ediyor. Kimin için? Kimin menfaatine? Bedeli kime ödetiliyor? Elbette yine halka!

Sudurağı’nda oluşan obruk aslında bize şunu söylüyor: Doğa ile inatlaşılmaz. Siz yanlış yere santral kurarsanız, doğa da gelir faturayı böyle ağır şekilde keser.

Artık yetkililerin kulağını tıkayıp gözünü kapamaktan vazgeçmesi gerekiyor. Beldemizin ortasında açılan bu çukur, sadece toprağın altını değil, üstünde yaşayan bölge halkı olarak bizlerin kaderini belirliyor.. Onun içindir ki ne yapılması gerekiyorsa hep beraber artık kalıcı bir çözüm yolu için acilen somut adımların atılması gerekiyor..” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ