Soruşturmanın ilk aşamasında, derneğin kurucusu Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Soruşturma kapsamında Haluk Levent'e, Dernekler Kanunu'na aykırı hareket ettiği, suçtan elde edildiği öne sürülen mal varlığı değerlerinin aklanmasına iştirak ettiği ve örgüt bağlantısı bulunduğu iddiaları yöneltiliyor.
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, Haluk Levent'in çok sayıda farklı banka hesabını kullandığı, bunlardan birinin asistanı adına kayıtlı olduğu ve bu hesaplara dernekten yaklaşık 120 milyon liralık para transferi yapıldığı öne sürüldü.
Dosyada dikkat çeken bir başka iddia ise bir gayrimenkul alımına ilişkin oldu. İddiaya göre Haluk Levent'in 3 milyon dolarlık bir senet düzenlediği, söz konusu senette AHBAP Derneği'nin "gayrikabili rücu" (geri alınamaz şekilde) kefil olarak gösterildiği ileri sürüldü.
Soruşturma kapsamında gözaltı sayısı artarken, savcılık ekiplerinin mali hareketler ve derneğin finansal işlemlerine yönelik incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi. Sürecin ilerleyen günlerde yeni gelişmelere sahne olabileceği belirtiliyor.




