Hırsızlık sonrası bazı altınları kuyumcuda bozduran çocukların, geri kalanını ise metruk bir binaya sakladıkları ortaya çıktı.
Olay, dün sabah saat 11.00 sularında Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hıdır Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Suriye uyruklu Yasir Muhammed’e ait evden yüklü miktarda altın çalındığı ihbarı üzerine Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polis ekipleri harekete geçti.
Yapılan incelemeler neticesinde, hırsızlık olayını yabancı uyruklu iki çocuğun gerçekleştirdiği belirlendi. Ekipler, şüphelilerin çaldıkları altınlardan bir bölümünü Necip Fazıl Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda bozdurduğunu tespit etti. Kuyumcunun polise verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik kameraları incelendi ve şüphelilerden biri olan 16 yaşındaki A.M.Ç.'nin eşkali belirlendi.
Polis, A.M.Ç.’yi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde kovalamaca sonucu yakaladı. Gözaltına alınan çocuk, sorgusunda altınları ve parayı aynı cadde üzerindeki bir metruk binaya sakladıklarını itiraf etti. Polis, tarif edilen adreste yaptığı aramada 2 bilezik, bir kolye ve 27 bin 100 lira nakit parayı ele geçirdi.
Hırsızlık olayına karıştığı belirlenen diğer şüpheli A.İ. (17) ise kısa süre sonra Anadolu Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.
Ele geçirilen ziynet eşyaları ve nakit para sahibine teslim edilirken, iki çocuk şüpheli adliyeye sevk edilmek üzere emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara yönlendirildi.




