İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “Konsept Nüfus Müdürlüğü” uygulaması kapsamında yenilenen merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açılışı Karaman’a gelen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl ve Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık tarafından yapıldı.

13 Ağustos 2021 Cuma günü yapılan açılış programlarının ilkinin ev sahipliğini Kâzımkarabekir İlçesi Kaymakamlığı yaptı. İlk olarak ilçe Kaymakamlığını ziyaret eden Genel Müdür Aygöl ardından daha önce açılışı yapılarak yeni konseptiyle hizmet veren ilçe nüfus müdürlüğünde incelemelerde bulunuldu. Kazımkarabekir ilçesinde tadilatı yapılan ve daha kullanışlı bir hale getirilen İlçe Müftülüğünün açılışını yapan Genel Müdür Aygöl ve beraberindeki heyet daha sonra Ayrancı ilçesinde Konsept Nüfus Müdürlüğü uygulaması kapsamında yenilenen yüzüyle ilçe halkına hizmet verecek olan İlçe Nüfus Müdürlüğünün açılışını yaptı.

Kâzımkarabekir ve Ayrancı ziyaretleri sonrasında Karaman’a gelen heyet geçtiğimiz günlerde yeni konsepti tamamlanan Karaman Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünün açılışını gerçekleştirdi. İl merkezi ve iki ilçenin yeni nüfus müdürlüğü konsepti kapsamında yenilendiğini belirten Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl’ün bu çalışmalarda çok büyük katkısı olduğunu söyleyip kendisine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Nüfus Müdürlüklerinin artan iş yükü nedeniyle yenilendiğini ve iyileştirildiğini söyleyen Genel Müdür Aygöl yapılan çalışmaların hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla yapıldığını belirtti. “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak üzere “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” oluşturduk” diyen Genel Müdür Aygöl konuşmasında “Konsept Nüfus Müdürlüğü uygulaması ile çağdaş, konforlu, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni çalışma alanları tasarlanmıştır. Vatandaşlarımızın doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışma alanı, çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanları, bölmeler ile birbirinden ayrılmış, ergonomik ve estetik başvuru masalar kullanılmıştır” dedi.

İşlem yaptırmak için bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Genel Müdür Aygöl ve beraberindeki heyete vatandaşlar yeni konsept nüfus müdürlüğünün sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı son derece memnun duyduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

13 Ağustos 2021 Cuma günü gerçekleştirilen açılış ve ziyaretlere, Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak, kaymakamlar, il müdürleri, ilçe belediye başkanları siyasi parti il temsilcileri ile nüfus müdürlükleri personelleri katıldı.