24 Mayıs 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık ve il protokolünün yanı sıra üniversite personelinin katılımıyla Rektörlük binası önünden başlayan ve 15 Temmuz Konferans Salonu önünde sona eren Mehter yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş etkinliğinin sonunda 15 Temmuz Konferans salonu önünde devam eden programın devamında Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe fermanı okunurken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mehter takımının seslendirdiği birbirinden güzel eserler de kutlama programına katılanlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kutlama programı çerçevesinde daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi sanatçıları tarafından 14. yıla özel olarak hazırlanan resim sergisi ve Geleneksel Türk Sanatları sergisinin açılışları gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen sergilerde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, üniversitesinin kuruluşunun 14. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kutlama programı 15 Temmuz Konferans Salonunda devam eden folklor gösterisinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın üniversitenin kuruluş yıldönümüne dair yaptığı konuşma ile devam etti. Programın son bölümünde ise Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesinde görev yapan akademik personel için Akademik atama ve yükseltme ödül töreni düzenlendi. Tören, doçentliğe ve profesörlüğe hak kazanan akademik personele Vali Işık ve il protokolü tarafından doçentlik ve profesörlük beratlarının verilmesiyle sona erdi.

29 Mayıs 2007’de kurulan üniversitenin 14’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, 24-29 Mayıs 2021 tarihleri arasında farklı etkinlik ve aktiviteler gerçekleştirilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programına Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları Oğuz Şenlik ve Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve akademik personel katıldı.