Hasan Özünal, KGRT Karaman Gazetesini ziyaret ederek yeni şiir kitabı olan Kırk Yıllık Hatır kitabını imzalayarak KGRT Karaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Senem Yavuzaslan’a hediye etti. Özünal, ziyaret esnasında Çimke Yayın Evi tarafından baskısı yapılan şiir kitabını 6. Ankara Kitap Fuarında tanıttığını ve yine geçtiğimiz günlerde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda imza günü düzenleyerek şiir kitabını okuyucularıyla buluşturduğunu söyledi.

Kırk Yıllık Hatır Şiir Kitabı Hakkında;

KIRK YILLIK HATIR

Heybemizi sırtlayıp azık ile yola çıkmıştık."

Baklık ki azığımız bereketli, lezzetli. Üstelik bolca da katık var. Dağarcığımızdan heybemize aktarıverdik katıkları. Bize düşen de bu katığı sizlerle paylaşmaktı.

Çünkü bizler ekmeği yerken değil pişirip paylaşırken doyanlardanız.

Duygularımızı hep bir kaftan gibi üzerimizde taşıdık.

O duyguları kalıcı hale getirmeye kalkıp da kaleme sarı linca duygularımız "Kalem yetse, kağıt bitmese" dedi. Yunus'un ve Mevlana'nın gezdiği mekanlarda ya şamanın lezzeti bir başka. Bu onur yaşama biçimimize olduğu kadar, duygu dünyamıza da etki yapıyor. Bu etkileşim Vatan-Millet aşkı ile kaynaşıverince, ifade de elbet lirik bir hal alıveriyor.

Zaman zaman da keskin kalemimiz taşlamalarla ateşleniyor belki, ama hoşgörü toplumunda bu kadarcık bir hoşgörü talebi de bizim olsun lütfen.

Adem Atamızdan bu yana kullanılıp da bitmeyen ifade kabiliyetinden bize düşen bu demet için hamdol sun...

Tüm dostlarımıza ve sevdiklerimize de selam olsun.

Saygılarımızla...