Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor

İlimizde Ahiosman Mahallesi 44. Sokak’ta bulunan Karaman Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifini Karaman halkına bu haberimiz ile tanıtıyoruz.  KGRT ve Karaman’ın Sesi Gazetesi mikrofonlarına konuşan Kadın Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Ayşegül Özeren: “Ben 1973 Karaman doğumluyum. Karaman’da ilk kurulan kadın kooperatifiyiz. 2020 yılında Mart ayında kurduk ve pandemi ilan edildi. Buralara gelene kadar çok emek verdik ekibimle beraber. Şuanda her şeyden çok memnunuz çok güzel gidiyor. Başarılıyız ve emeğimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Okul kantinlerine, işyerlerine, kurumlara, nişanlara, düğünlere, bayanların günlerine toplu siparişler alıyoruz. Her türlü bulabileceğiniz tatlı, tuzlu pasta çeşitleri, bulgur, içli köfte gibi ürünlerimiz mevcut ve isteğe göre sipariş alıyoruz.  Biz yöresel ürünlerle başladık ama bu sene bizim ağırlığımız unu mamülleri oldu. Dört senemiz unlu mamülleri ile geçti. Hem yöresel ürünler hem unlu mamülleri üretiyoruz.

İkinci Proje Yolda

Sürpriz projelerin yer aldığını söyleyen Özeren: “ İlk projemizi içlerinde Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Aile Bakanlığı’nın bulunduğu 3 bakanlığımız ile aldık. Makine ve ekipmanlarımız geldi ve başladık. Şuanda ekibimle beraber ikinci bir proje yazıyoruz, sürpriz olacak.”

 Karamanin Ilk Kadin Kooperatifinde Her Urun Uygun Fiyata Sunuluyor2

Her Cumartesi Arabaşı Yapıyoruz

Her hafta Cumartesi günleri Arabaşı çorbası yaparak satışa sunulduğunu belirten Başkan Özeren, “Yeni yerimizde her hafta Cumartesi günü arabaşı çorbası yapıyoruz. İlerleyen günlerde bunu haftanın her günü yapmayı planlıyoruz. Burada özellikle anne pizzamız çok meşhur. Mayalı ekmeğimizle ve el yapımı tereyağımızla güzel bir pizza yapıyoruz. Bütün ürünlerimiz organik ve katkı maddesi olmaksızın sabahları taze şekilde okullara ve evlere servis yapılıyor. Yazdığımız proje kapsamında bize meyve kurutma fırını, hamur açma makinesi, pasta fırınları, 4 tepsili konveksiyonel fırın, öğütücü gibi ekipmanlar bizlere sağlandı. Temiz bir mutfağa sahibiz. Anne elinden anne mutfağında çıkan ürünleri insanlara ulaştırıyoruz. Kooperatif olduğumuz için piyasanın fiyatları bir tık altında belirledik ki herkes rahatlıkla yiyebilsin.”

Karamanin Ilk Kadin Kooperatifinde Her Urun Uygun Fiyata Sunuluyor3

Kaynak: Eda Şahintürk