Kâzımkarabekir Kapalı Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Vali Tuncay Akkoyun’un konuşması ile devam etti.

"Ülke ve millet olarak ve özelde Karaman olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına böyle ihtişamlı ve tarihi öneme sahip bir konut-işyeri projesi ile girmenin haklı gururu içerisindeyiz."

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin kura heyecanını bugün sizlerle birlikte yaşıyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Vali Tuncay Akkoyun, “Ülke ve millet olarak ve özelde Karaman olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına böyle ihtişamlı ve tarihi öneme sahip bir konut-işyeri projesi ile girmenin haklı gururu içerisindeyiz. Bu proje ile hem sayı bakımından hem de nitelik bakımından çok önemli bir gayrimenkul atılımının gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Proje ile vatandaşlarımızı modern imkânlara sahip sıcak bir yuvaya kavuşturmanın ve dün olduğu gibi bugün de mutluluklarını sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın refahını ve huzurunu sağlarken yüzyıllık vizyonumuzla her alanda olduğu gibi yapılaşmada da maziden atiye köprüler kurup kültürümüzden ve medeniyetimizden istifade etmeye devam ediyoruz. Bu imar faaliyetlerini sadece bir inşaattan, taş üstüne taş koymaktan ibaret görmemiz asla ve asla mümkün değildir. Bu itibarla yatay mimarî anlayışının benimsendiği geleneksel motiflerimizle süslenmiş konutlarımız, görüntüsüyle tarihimizi yansıtacak, mahalle kültürünün tüm güzelliklerini yaşatacak ve komşuluk gibi değerlerimizin sürdürülmesine imkân verecek şekilde planlanmıştır. İlimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında projeyle ilgili sayısal verileri aktaran Vali Tuncay Akkoyun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlatılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışma ile Türkiye genelinde 250 bin adet sosyal konut inşa edilecek ve hazine arazilerinde 1 milyon konutluk arsanın alt yapı çalışmaları yapılacaktır. Cumhuriyet tarihinin en geniş çaplı sosyal konut projesine ülkemizde yaklaşık 5 milyon 135 bin geçerli başvuru yapılmıştır. Karaman’ımızda ise projeye yaklaşık 17 bin başvuru gerçekleşmiştir. Proje kapsamında Başyayla ilçemize 45 adet, Kâzımkarabekir ilçemize 216 adet, Merkez Akçaşehir beldemize 150 adet ve İl Merkezimizde ise 340 adet sosyal konut projesi bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

“'Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir.' anlayışıyla güvenli, huzurlu, müreffeh, Büyük ve Güçlü Türkiye için çalışmaya, gayret etmeye var gücümüzle devam edeceğiz."

Konuşmasına Mevlâna Celaleddin-i Rûmî’den bir alıntı ile devam eden Vali Akkoyun, şunları kaydetti: "Kamil odur ki, koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eserlerimizle güzel ülkemizi ve aziz şehrimizi her alanda kalkındırmaya, geliştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. “Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir” anlayışıyla güvenli, huzurlu, müreffeh, Büyük ve Güçlü Türkiye için çalışmaya, gayret etmeye var gücümüzle devam edeceğiz. “Türkiye Yüzyılı”nı bu düşünceler üzerine yükselteceğiz inşallah. Bu duygularla tarihimizin en büyük konut seferberliğinin kadîm şehrimiz için, ülkemiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Kura çekimi sonucunda ev sahibi olacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum, hanelerinde huzur ve mutluluklar temenni ediyorum. Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personellerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun. Sağlıcakla kalın."

Vali Akkoyun’un konuşmalarının ardından kura çekimi yapılarak ilimizde inşa edilecek 751 sosyal konut için hak sahipleri belirlendi.