Burunoba Köyünde üretici Ramazan Sayma'ya ait arazide Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi kapsamında Uygulamalı Çiftçi Okulları Kışlık Tahıllarda Kurağa Dayanıklı ve Doğrudan Ekim Uygulaması konulu tarla günü düzenlendi.

Tarla Günü etkinliğine FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitü Müdürlüğü Teknik Personelleri Proje Sorumlusu İrfan Gültekin, İl Müdürlüğü Teknik Personelleri ile üreticiler katıldı.

Tarla Günü etkinliği açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Gıda temini konusunda tarımın sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu bu konuda Bakanlık ve İl Müdürlüğün çalışmalar yaptığını, arazisinde bu çalışmaları yapan Ramazan Sayma’ya ve katılımcılara teşekkür etti. Üretici Ramazan Sayma doğrudan ekimi uygulama sahasında uzun yıllardır yaptığını söyleyerek, Doğrudan ekim sayesinde arazisinden her yıl iki ürün aldığını ve üretim masraflarının azaldığını söyledi.