2024 Yeni Kimlik Harcı Ne Kadar?

2024 yılında kimlik yenileme ücretleri değişti. Doğum nedeniyle düzenlenen kimlik için 130 TL, değiştirme nedeniyle kimlik için 130 TL ve kayıp nedeniyle kimlik için 260 TL ödenmesi gerekiyor.

Kimlik yenileme için belirlenmiş bir son tarih bulunmamaktadır. Ancak, kimlik yenileme işlemi için randevu almak gerekmektedir. Randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan randevu nvi gov tr adresinden veya Alo 199'u arayarak randevu oluşturulabilir.

Kimlik yenileme işlemi için gerekli evraklar arasında nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ile bir adet biyometrik fotoğraf bulunmaktadır.

Kimlik yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerinden, Gelir İdaresi Başkanlığına ait internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı ile, anlaşmalı bankalardan veya PTT şubelerinden yatırılabilir.

9. Yargı Paketi Mecliste Kabul Edildi 9. Yargı Paketi Mecliste Kabul Edildi

E-devlet üzerinden kimlik randevusu almak için, e-devlet şifresiyle e-devlet adresine girilir, ardından arama kısmına "kimlik yenileme" yazılır. T.C. kimlik kartı başvurusu kısmına girilerek sistem nüfus müdürlüğüne yönlendirir. Sonrasında il ve ilçe seçilerek randevu alınabilir.

Kaynak: Haber Merkezi