Kış lastiği uygulaması devletin 1 Aralık 1 Nisan tarihleri arası yürürlüğe koyduğu karayolunda şehirler arası uzun yola çıkan bütün araçlara zorunlu olan bir uygulama.  Aynı zamanda kaza anında kış lastiği olmayan ticari araçların kusur oranları %100 olarak lastiği olmayan kullanıcıya yüklenir. Bu sebeple önemli bir uygulama. Ortalama 1.000₺- 20.000₺ arasında değişen kış lastiklerini alırken öncelikle, lastiğin dişlerine bakılmalı, daha sonrasında yanak dediğimiz kısımda çatlak var mı yok mu yani ikinci el mi? Ona bakılmalı. Ve sonrasında markasına bakılmalı. Lastik değiştirirken mümkünse tüm lastikler değiştirilmelidir.

yolda-kalmamak-icin-onlem-alin3


Geçen yıla oranla tüm lastik fiyatları artarken Karaman şartlarında 4 mevsim lastikler de iş yapabilir. Alınan karar nedeniyle yoğun bir şekilde kış lastiği taktığını ifade eden Enes Özgün, “Kar lastiği takıyoruz. Bu hafta baya bir yoğun. Hafta sonu da kar yağacak. Şimdiden kar lastiği takmaya başlayın. Erken taktırmak daha iyi. Yaklaşık günde 35 - 40 tane arabaya kar lastiği takıyoruz” şeklinde konuştu.

yolda-kalmamak-icin-onlem-alin2
“Erkene çekildiği için bir hafta öncesinden değiştirmek zorundayız”
Kar lastiği taktırmaya gelen Ahmet Yılmaz, “Kış lastiği taktıracağım. Erkene çekildiği için bir hafta öncesinden değiştirmek zorundayız. Hiç tahmin etmiyorum Karaman’a kar yağacağını ama mecburen kurallara uyacağız” ifadelerini kullandı.

yolda-kalmamak-icin-onlem-alin4

Kaynak: Haber Merkezi