Karaman eski Belediye Başkanı Yaşar Evcen’in hayatını konu edinen “Memleket Sevdası” kitabı ile ilgili sorularımız cevaplandıran yazar Gündoğdu Yıldırım 2008 yılında 'Türküler Susmaz' adında bir öykü kitabı yayımlayarak yazın dünyasına adım attığını söyledi. Yazar Yıldırım ile sohbette öne çıkan satır başları şu şekilde; “1989-1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapmış Yaşar Evcen'in hayatını kaleme aldığım ‘Memleket Sevdası’ isimli kitabı yazmak benim için oldukça güzel ve gurur verici. Bu kitap ileriki yıllarda Karaman’ın geçmişine ışık tutacak nitelikte bir kitap olup Karaman'a ciddi anlamda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Hayatımın büyük bir bölümü, köşe yazıları ve öykü kitapları yazmakla geçiyor. Köşe yazılarımız Türkiye'nin birçok ilinde ulusal gazetelerde ve yayın organlarında yayımlanıyor, bu da beni mutlu ediyor.”

Karaman’ın büyüme konusunda diğer illere kıyasla biraz geride olduğunu belirten yazar Yıldırım “Karaman'a dışarıdan baktığımızda, geçmişi, kültürü, Karamanoğulları'na dayanan medeniyeti ve Türk dilinin başkenti olma özelliğini görebiliyoruz. Karaman'ın bir kültür şehri olduğunu kabul etmek gerekiyor. Karamanlı insanlar, nereye giderlerse gitsinler, farklılıklarını her zaman belli ederler. Son kitap fuarında Karaman'a davet edildim. Yaklaşık 20-25 yazar ve şair, Karaman'da fuara katıldık. Benzer şekilde başka bir ilde, bir yerel kitap fuarında yerel yazarların ve şairlerin katılımının oldukça az olduğunu gözlemledim. Karaman'da ise nüfusa kıyasla büyük bir edebiyatsever kitlenin bulunduğunu görmek beni memnun etti. Bu da Karaman'ın edebiyatta ve sanatta ne kadar ileri olduğunu gösteriyor.” dedi.

KGRT KARAMAN’ın Karaman'ın edebiyat, gazete ve yazın dünyasında ilk ve tek olmasının yanı sıra kaliteyi temsil eden bir kurum olduğunu belirten yazar Yıldırım “KGRT KARAMAN Karaman’ın bir gerçeğidir. Bu durumu tüm Karamanlılar biliyor ve takdir ediyorlar. Ben de ilk köşe yazımı KGRT KARAMAN ve Karaman'ın Sesi Gazetelerinde yazarak bu sürece merhaba demiştim. Yerel düzeyde halkın sesi olmak ve edebiyat dünyasında var olmak hiç de kolay değil. KGRT KARAMAN ve Karaman'ın Sesi Gazeteleri, kültür, sanat, edebiyat, ekonomi, sosyal yaşam, felsefe gibi alanlarda Karaman'a büyük katkılar sağlıyor. Bunları söylerken, burada uzun yıllardır programlar yapan ve kendilerini ifade eden birçok isim bulunduğunu da unutmamalıyız. Bu konuda da sizler aracı oldunuz. Gerçekten Karaman sevdalısı olduğunuz aşikar.”

Yazar Gündoğdu Yıldırım Kimdir?

Edebiyat, İnsan ve toplum kategorilerini içeren çeşitli eserler üreten Gündoğdu Yıldırım Karaman ili Taşkale Kasabası’nda doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Taşkale Kasabasında tamamladı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim Yönetimi Teftiş Planlama ve Ekonomisi alanında yüksek lisans yaptı. Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümününü bitiren Yıldırım’ın ilk kitabı 2008 yılı mayıs ayında çıktı. Üç kitabı (Türküler Susmaz, Bir Başka Köşeden ve Tipi) Kültür Bakanlığı İnceleme Komisyonu’ndan geçti ve Kültür Bakanlığı kütüphanelerinde yerini aldı. Yerel gazetelerde ve seksene yakın internet sitesinde köşe yazarlığı yaptı. Halende birçok internet sitesinde köşe yazarlığı yapmakta olan Yıldırım’ın kitaplar şu şekilde;

1- Türküler Susmaz (öykü) 2- Bir Başka Köşeden (Köşe Yazıları) 3- Tipi (öykü) 4- Arap Kızı (Roman) 5- Şevket ve Ben (Roman) 6- Sultan (Roman)

Editör: Nejla KOÇ