Yapılıp teslim edildiği günden buyana sorunları bitmeyen TOKİ konutlarında şimdide ısınma faturası şoku yaşanıyor. Yunus Emre Mahallesi’nde yapılıp hak sahiplerine teslim edilen konutların Aralık ve Ocak ayında gelen faturaların orantısız olduğunu sosyal medyadan tartışan site sakinleri, Aralık ayında eksi 12’leri gören hava sıcaklığının faturası ile havaların oldukça sıcak gittiği Ocak ayının ısınma faturalarını kıyasladı. Site yetkilileri ise doğalgaz, elektrik ve artan maliyetleri gerekçe gösterdi.

Aralık ayının ısınma faturalarını tartışan vatandaşlar; “Aralık ısınma faturası 690 lira iken Ocak’ta ise 940 lira geldi. Neye göre yazılıyor?”, “Bir yerde bir sıkıntı var. Kasım ayı 980 lira, Aralık 1267 lira, Ocak’ta ise 1450 lira oldu.”, “Niye üçüde 900 değil? ya da üçüde 670 değil? Kasım 480 lira, Aralık 670 lira, Ocak 940 lira”

Bazı site sakinleri ise, blok görevlilerinin hava şartlarına göre derece ayarı yapmadığını belirterek, kombilerin 30 ile 40 derece arasında yakılması gerektiğini, çok soğuk olması durumunda derecenin 50’ye çıkarılabileceğini söyledi. Yüksek gelen ısınma faturasından site yönetimini suçlayan vatandaşlar, site yönetiminin bilinçsiz kullanıma duyarsız kaldığını belirterek, “Doğalgaz tüketiminin hava şartlarına göre yapılması gerekiyor. Ancak kombiler ayarlanmadığı için ve bilinçsiz bir şekilde tüketildiği için yüksek fatura geldi.”