Aylar önce ilan edilen ve listelerde yer alan isimlerce “…. No’lu gruptayız. Desteğinize talibiz” gibi ziyaretlerle oda üyelerinden destek arayışında olan Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının sessiz sedasız bir seçime gidişi oda üyelerince “Öncesinde oda başkanlığı için bir seçim heyecanı yaşanırdı. Şehirde oda seçimi var ama sessiz sedasız kendi içlerinde yapılmış olması gerektiği için yapılan bir seçim yapılacak.” düşüncesini oluşturdu.

“ Biz mevcut başkanı seviyoruz. Kendisinden önce ve sonraki süreçte yürütülen çalışmalar hakkında sahaya inerek üyelerine en azından kısa ziyaretler yapabilirdi. Üye odalarımızı ziyaret ediyoruz diyorlarsa da o ziyaret ettikleri üyelerden değiliz sonucu çıkar burada. ” diyen oda üyelerinden bazıları “Bizleri en azından haftalar öncesinden bir ziyaret ederek halimizi hatırımızı sorabilir, bir çayımızı kahvemizi içebilirdi. Makamlar mevkiler geçer ama dostluklar baki olmalıdır. Seçim günü oy verip vermeme konusunda kararsızım” değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 3 bin 800 üyesi olan odanın Pazar günü yapılacak seçimlerde kaçının oy kullanacağı merak konusu olurken İstiklal Ortaokulunda 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri için oy verme işlemleri saat 09.00’da başlayıp saat 17.00’de sona erecek. Oda tarafından yapılan açıklamada “Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri seçimleri Karaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında 8 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olup, oy verme işlemi Saat 10:00 ‘da başlayıp 14:00’da sona erecektir. Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan iki aday arasında aynı usulle ikinci tur seçim 15:00-17:00 saatleri arasında yapılacaktır.” denildi. Haber: Senem Yavuzaslan