Karaman’da resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Milliyetçi Hareket Partisinin Karaman Belediye Başkan adayı Savaş Kalaycı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında vatandaşla bir araya geldi.

Sandıkların sayımı devam ederken kendisine sevgi gösterisinde kimi zaman vatandaşları kucaklayan kimi zamansa selamlayan Savaş Kalaycı konuşmasında ilk döneminde olduğu gibi ikinci döneminde de gece gündüz demeden Karaman’a olan hizmetlerine hız kesmeden devam edeceği vurgusunu yaptı.

“Savaş Başkan” “Karaman Seninle Gurur Duyuyor” “Dik Dur Eğilme Karaman Seninle” “Başkanım İyi ki Varsınız” sloganlarıyla zaman zaman konuşması kesilen Başkan Kalaycı seçim sürecinde yanında olan çalışma arkadaşlarına ayrıca teşekkür ederken konuşmasında zor bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirtti.

“Biz Kimseyi Ayrıştırmadık”

“Sizlerle bizleri bir araya getiren yüce Allah’a hamdolsun” diyen Başkan Kalaycı seçimin kazananın birlik ve beraberlik olduğunu, seçimin kazananın Karaman olduğunu söyledi. Başkan Kalaycı konuşmasında; “Bizim işimiz sevgi bizler gönüller yapmaya geldik. Biz kimseyi ayrıştırmadık. Sizler ikinci kez bize şans vererek Karaman’ı yeniden bize emanet ettiniz. Allah’ın izniyle gece gündüz demeden Karaman’a hizmet yolunda çok çalışmak içi söz veriyorum. Birliğimiz daim olsun.”

“Sizler Destan Yazdınız Destan”

Önceki seçimin aksine aldığı oy oranını artırmasında destek olan herkese teşekkür eden Kalaycı “Sizlerden ricam sevinç ve coşkuyla kimseyi üzmeyin, kırmayın. Bu gece Karaman’a ve sizlere olan sorumluluğumuz kat be kat artmıştır. Bizlere güvenerek destek veren ve emaneti bizlere teslim eden hemşerilerimize söz veriyorum ki daha çok çalışacağız.” deyip sözlerini İnşirah Suresi 5. Ayet ile sonlandırdı. Havai fişek gösteri şöleninde Başkan Kalaycı;

“Unutma!

Her karanlık gecenin bir sabahı vardır,

Her kışın baharı vardır.

Karanlıktan aydınlığa çeviren,

Hüzünleri ferahlığa tahvil eden,

Bir yüce el, bir yüce kudret vardır.

Yusuf’u kuyudan alıp,

Mısır’a sultan eden bir güç vardır.

Musa’yı Firavun’un sarayında yetiştirerek,

Oraya hakim kılan bir güç vardır.

Firavunları, zalimleri, hainleri zillete mahkum eden,

Abdullah Zeydan Olayı Nedir? - Abdullah Zeydan Ne Demişti? Abdullah Zeydan Olayı Nedir? - Abdullah Zeydan Ne Demişti?

Mazlumun ahına cevap veren,

Sabredeni mutlaka zafere ulaştıran bir irade vardır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Hatice Karaca