Samsun ne zaman il oldu?
Samsun tarih açısından önemli bir yere sahip. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak basması ve Milli Mücadelenin başlangıcı olarak herkesin hafızanda yer alan bir bilgi Samsunu değerli kılıyor. Samsun 1924 il olarak kayıtlara geçti. 

Yüksük Çorba Nasıl Yapılır? Yüksük Çorba Nasıl Yapılır?


Samsun Hangi Bölgede Yer Alıyor?
Samsun, Karadeniz Bölgesi'ndeki Orta Karadeniz Bölümü'nde yer aldığını harita üzerinden görebiliyoruz. 


Samsunun İlçeleri nelerdir?
Samsun’un 17 tane ilçesi kayıtlarda yer alıyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri bulunan Samsun’un işte 17 tane ilçesinin isimleri; Atakum, Ayvacık, Bafra, Terme, Ladik, İlkadım, Vezirköprü, Canik, Havza, Çarşamba, Yakakent, 19 Mayıs, Tekkeköy, Salıpazarı, Alaçam,  Kavak ve Asırcık…


Samsunun iklimi nasıl?
Samsun genelde Karadeniz iklimine sahip olsa da  yazları sıcak, kışları ise ılık ve yağışlı geçiyor.


Samsun da insanlar hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?
Samsun ili zengin bitki örtüsü ve doğa güzellikleri ile hem tarım olarak hem turizm yönünden karşımıza çıkıyor. Samsun ekonomik olarak tarım sektörü başta olmak üzere sanayi ve hayvancılık ile şehrini kalkındırıyor. Samsun’da yetişen başlıca tarımsal ürünler ise ; buğday, tütün, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, fındık, çeltik ve sebzedir.

Fotoğraf
Samsun’da En Çok Hangi İlden İnsan Var?
Samsun tarih boyunca göç alanlar illerin başında yer almaya devam ediyor. Samsun şehri konum ve iklim ayrıca ekonomik faaliyetler olarak insanları kendine çekmiştir. Samsun’da yapılan araştırmalara göre en çok Ordu’dan göç aldığını görüyoruz. Samsun Ordu’dan sonra ise Trabzon şehrinden göç alıyor ve Türkiye’nin birçok yerinden de göç aldığını rahatlıkla söylebiliriz.

Kaynak: R. Rüzgar Yel