Lansmana Karamanlı yazarlar ve basın mensupları katılım sağladı. Kent Hotel’de düzenlenen lansman kahvaltı ile başladı. Karaman’ın eski belediye başkanlarından Yaşar Evcen: “Günümüzde de baktığımız zaman özellikle Karaman'da da insanlar kitap yazıyor. Karaman'dan böyle insanların kitap yazmalarından mutlu oluyoruz, onların toplantılarına, fuarlarına katılım sağlıyoruz. Karamanımızda böyle kitap yazılmasına hakikaten memnun oluyoruz. Bende dedim bir şeyler yazayım şimdi yazıya başladık fakat edebiyatçı olmadığımız için bir türlü sonu gelmedi. Sonra değerli kardeşim Gündoğdu Yıldırım'la tanıştık. Geçen seneki kitap fuarında kitaplarını almıştım, beş altı tane kitabını okudum hakikaten kitaplarından da etkilendim. Özellikle Arap Kızı, Sultan gibi eğitime dönük kitaplar var onlar çok hoşuma gitti. Kendisine teşekkür etmek için telefon açtım böylelikle dostluğumuz gelişti. Gündoğdu daha sonra bizim büromuzu ziyaret etti. Bana “Ben çocukken siz belediye başkanıydınız bu yüzden size karşı ayrı bir sevgim ve saygım var.” dedi. Neticede beraber bir kitap yazmaya karar verdik. Bu görüşmeye istinaden sevgili kardeşimiz Gündoğdu kitap yazdı. Onları sizin beğeninize sunacağız. Tabii eksiklerimiz vardır bildiğiniz gibi biz yetmiş kuşağından insanlarız. İşte o dönemde aşağı yukarı gençler hariç hepimiz aynı kuşağın insanlarıyız. Şimdi neticede o acılı günleri kardeş kavgasını yaşadık onları hatırlattık ufaktan. Tabii çok istemezdik o acı olayları. Şimdi baktığımız zaman o gün karşı karşıya geldiğimiz insanlarla birlikteyiz. Yani ben bundan çok hoşnut oluyorum. Çok mutlu oluyoruz çünkü bu ülkede birlik, beraberlik olursa çok güzel işler yaparız. Ben doğuştan şanslıyım. Şimdi annemin sekiz çocuğu doğmuş, ölmüş. Dokuzuncu ismini Yaşar koymuşlar ayrı bir Anadolu hikayesi o da. İşte Dedeli Boğaz'a gidilmiş. Yedi sene kurban kesilmiş, oraya benim elbiselerden yırtılmış, bağlanmış. Onları hatırlıyorum. “diyerek çocukluk hikayelerinden bahsetti.

Gündoğdu Yıldırım: “Öncelikle başkanıma çok teşekkür ediyorum bana böyle bir imkanı sunduğu için. Yazarlar toplumun aydınlarıdır tabii ki öykü, roman, deneme birçok türde yazılar yazarlar. Başarılı insanların da hayatlarını aktarmak yazarların en büyük görevlerinden biridir. Buradan yola çıkarak şöyle bir şeyi hedeflemiştim. Karaman Belediye Başkanımız Yaşar Ercan 89-99 yılları arasında Karaman'da çok büyük işler başardı. Gerçekten Karaman'ı Karaman yaptı. Biz o dönemlerde liseyi okuyorduk ve bizzat bunun şahidiydik. Buradan yola çıkarak burada yapılan bir çalışmanın edebiyatla harmanlanarak Türkiye çapına duyurulmasını hedefledim. Bunun yerelde bir anı kitabı şeklinde değil Türkiye çapında bir yerel bir yönetimin nasıl olması gerektiği konusunda bir örnek teşkil etmesi amacıyla bu kitabı kaleme aldım. Ben Karaman'da yaşamıyorum fakat dışarıdan baktığımda edebiyat, kültür sanat alanında Karaman çok çok ileri. Belki arkadaşlarla burada konuştuğumuzda herkesin farklı eleştirileri, serzenişleri olacaktır ama dışarıdan bakan biri olarak özellikle kitap fuarında otuza yakın Karamanlı yazarın fuara çağrılması beni gerçekten onurlandırdı. Geçen yıllarda Aksaray'da kitap fuarına katıldığımda tek başımaydım. Belki orada da insanlar yazıyordu ama bu kadar değil. Yani Karaman'ı bu anlamda çok önemsiyorum. Umarım buradaki çalışmalarımız ulusal basına da konu olur. Gerçekten buradaki yapılan çalışmalar çok basit çalışmalar değil. Karamanlı olarak gerçekten gurur duyuyorum. Kültür sanatı, edebiyatı, yerel yönetimi Karaman'dan Türkiye'ye taşımamız gerektiğini, tanıtmamız gerektiğine inanıyorum. Gurur duyarak, inanarak yazdım. O yüzden Yaşar Ercan başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlara da teşekkür ederim.”

KARTAP Başkanı Rıza Duru: “Öncelikle böyle güzel bir toplantıda Karaman'ın kültürel, sanatsal çalışmalarına öncülük eden arkadaşlarımızın bir arada olduğu böyle bir toplantıda olmaktan gurur duyuyorum. Kentler insan yaşamında olduğu gibi geçmişte yaptıkları geleceğin rehberi olarak görülmelidir. Yani geçmişte yapılan her şey geleceğe katkı sağlayan hareketlerdir. 1989-1999  yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan sevgili Yaşar Evcen abimizin Karaman'ın geleceğine tuttuğu ışık Karaman’ın geleceğine yaktığı meşale hala sönmeden devam ediyor diyebilirim. Çünkü o dönemde hiçbir belediyenin yapmadığı her iki aya bir, kültür sanat dergisi, şehir dergisi çıkarttı. Yani geleceğe armağan etti. Şu anda unutulmaya çalışan Türk Dil Bayramı başkanımızın döneminde oldukça bilinçli olarak kutlandı inşallah şimdi bundan sonra da bizler de aynısını yapmayı düşünüyoruz. Çevre düzenlemeleri olsun, yeşilliğe doğaya verdiği önem olsun Yaşar başkanımızın geçmişte yaptığı çalışmaların günümüze gelen bize bu konuda önder olan çalışmalar olarak düşürebiliriz. Bizler de KARTAP olarak zaten geçmişte yapılan bu çalışmaları önemsiyoruz ve onları bir rehber olarak görerek gelecekte yapacağımız çalışmaları ona göre planlıyoruz. Ben sevgili hocama ve Yaşar Evcen’e çok teşekkür ediyorum çünkü böyle bir kitabın çıkması hem diğer Karaman'ın geleceğine damga vurmuş insanlara örnek olması açısından hem de geçmişten gelecekteki nesne bir rehber olması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Ben tekrar teşekkür ediyorum ellerine, kaleminize sağlık.” dedi.

Editör: Mehmet Akif Orhan