Sinema ve akademik alanda çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta açış konuşmasını yapan Yeni Medya Bölümü Başkanı Ali Can: “Enformasyon demek insan demektir yani insanın bütün davranışları ilişkileri, yaşamındaki pratikleri enformasyona dayanır. Kişinin almış olduğu enformasyon kişinin davranışlarının oluşmasında ve kişinin kendini var etmesinde doğrudan etkilidir.“ ifadelerini kullandı.

Açış konuşmasının ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden gelen ve kısa film ve belgesel yapım süreçleri konusunda katılımcılarla deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Cenk Demirkıran: “Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerle sinema konuşmak ve onlara sinema ilgili edindiğimiz deneyimleri aktarmak benim için çok kıymetli çünkü sinema var olduğu günden bu yana sürekli gücünü artırarak ve birçok şeyin önüne geçerek giden önemli bir araç haline geldi. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Mustafa Kemal Atatürk de bunu görmüştü ve sinemaya gereken ilgiyi göstermişti hatta geleceğinin buralara ulaşacağını biliyordu.“ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın kısa film ve belgesel çekimi alanında verdiği uygulamalı eğitim ile devam eden konferans Prof. Dr. Cenk Demirkıran’a hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Akif Orhan