KAREV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkır, yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer hemşerilerimiz dostlarımız, Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) olarak eğitim, en çok önemsediğimiz konudur. Üzerine titrediğimiz yavrularımızın hayata hazırlanmaları, iyi bir gelecek sahibi olmaları, takdir edeceğiniz üzere iyi bir eğitim almalarına ve bu eğitimi başarıyla bitirmelerine bağlıdır. Hemşehrimiz Atatürk’ün de açıklıkla vurguladığı üzere, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

KAREV olarak, Ankara’da üniversite öğrenimi gören, maddi imkânları yetersiz olan Karamanlı evlatlarımıza, burs havuzumuza destek veren hayırsever eğitim gönüllülerimizin katkılarıyla ekonomik koşullara göre her yıl artırılan miktarda eğitim bursu vermekteyiz.

2021-2022 eğitim yılı için de 100 öğrenciye aylık 500 TL burs verilecektir.

7 Kasım Pazar günü Ankara’da üniversitede okuyan öğrencilerimizin, birbirleriyle tanışmaları maksadıyla KAREV Vakfımızda bir araya geleceğiz. Yemekli tanışma toplantımıza burs havuzumuza destek veren hayırseverlerimiz ve tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Birlik ve bütünlüğümüz, dayanışmamız tüm güçlüklerin yenilmesinde ve yavrularımıza daha güzel yarınların hazırlanmasında büyük katkı yapacaktır.”