Üzümlerin olması ile birlikte çiftçi Eyüp Baran, geleneksel hale getirdiği gelen geçen yesin diye üzüm bağının hayrat levhasını Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ile birlikte taktı.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Bağcılıkta öncü üreticilerimizden olan ekşi kara ve sofralık üzüm yetiştiren çiftçimiz Eyüp Baran, Kızılyaka ve Bozkandak köyü ana yolu üzerinde olan üzüm bağının bir dizisini gelip geçen vatandaşlar yesin diye hayrat olarak bırakarak, üzüm bağının yanına 'Bu sıra hayrattır' tabelasını ekşi kara üzümlerin tatlanmasıyla üreticimizle bugün birlikte astık.

"Anadolu’da Rastlanan Yurdum Çiftçisinin Güzellikleri Göz Hakkı. Hani "Hayır Yapmak' isteriz de gerçek ihtiyaç sahibi, muhtaç gerçek fakirleri nasıl bulacağız" deriz ya, değerli kardeşim Eyüp Baran, görenlerin canı çekerdir diyerek hakikaten görenlerin canının çekeceği eşsiz güzellikteki ekşikara üzüm bağının bir kısmını yıllardır geleneksel hale getirerek hayrat bırakmaktadır. Bu düşünceli davranışından dolayı çiftçimizden Allah razı olsun.”