Türkiye Atletizm Federasyonu 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Turkcell U16 Atletizm Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Karamanlı atletler elde ettikleri derecelerle madalya kürsüsünde yer almaya devam ediyor. Şampiyona’nın 2. gününde atletizm antrenörü Zuhal Kaya eşliğinde mücadele eden Karamanlı atletlerden Yaşar Dökme, Nesrin Tuana Özkal ve Sudenaz Yılmaz toplamda 4 madalya kazanarak madalya sayısını 5’e çıkardı.

Resim önizlemesi

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi ve aynı zamanda Fenerbahçe SK sporcularından Yaşar Dökme, uzun atlama branşında 6.36’lık derecesi ile Türkiye ikincisi olurken, Nesrin Tuana Özkal 100 metre engellide 14.79’luk derecesi ile Türkiye ikincisi, 300 metre engellide 47.24’lük derecesi ile Türkiye üçüncüsü oldu. Yine Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Sudenaz Yılmaz 3 bin metre yürüyüş kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Karamanlı atletlerden Nesrin Tuana Özkal ayrıca şampiyonada 300 metre engelli de elde ettiği derecesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Merkezi (TOHM) barajını geçerek, Karaman’da TOHM barajını geçen dördüncü sporcu oldu.

Turkcell U16 Atletizm Türkiye Şampiyonası sonunda ise Karamanlı atletler 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya ile şampiyonayı tamamladır.

Elde edilen derecelerden dolayı mutlu olduklarının belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, dereceye giren sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Editör: Mehmet Akif Orhan