Divan Başkanlığını Gökhan Şancı, Başkan Yardımcılığını Hüseyin Özdal ve Divan Kâtipliğini Bilal Öztürk’ün yaptığı Karaman Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulu ilk olarak saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak tüzük değişikliği oylamaya sunuldu. 13 maddenin görüşüldüğü Karaman Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulunda “Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Okunması”, “Denetim Raporunun Okunması ve Oylamaya Sunulması”, “Bilanço ve Gelir-Gider Hesaplarının Okunması”, “Tahminin Bütçenin Okunması ve Onaylanması”, “Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Üyeliği İçin Seçim”, “Yönetim-Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelikleri İçin Seçime Geçilmesi”, “Onur Kurulu Üyeliklerine Teklif Sunulmadığı İçin Onur Kurulu Üyelerinin Seçilmesi”, “Dilek ve Temenniler” ve “Kapanış”tan oluşan gündem maddeleri hakkında bilgiler verildi ve daha sonra açık oylama yapıldı.

Karaman Belediyesi Yunus Emre Konferans Salonunda 19.40 civarında başlayan ve yaklaşık bir saat süren olağanüstü genel kurul sonrası Karaman Belediyespor Derneği ismi Karaman Futbol Kulübü Derneği (KFK) olarak değiştirildi. 01.02.2022 tarihinden önceki borçlardan önceki yönetimin sorumluluğu olduğunu açıklayan Divan Başkanı Şancı takımın renginin kırmızı-beyaz olarak kalacağını logoda ise Karaman Kalesi siluetinin ve renklerin korunduğu ortadaki topun üzerinde kuş resmi şeklinde bir çalışma yapılmasıyla küçük değişiklik yapıldığını söyledi.

Taraftar gruplarından oyunculara kadar her konunun yakın takipçisi olacağını belirten Karaman Futbol Kulübü Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Han “Galibiyetleri aldıkça hak etiğimiz yere çıkacağız. Bugüne kadar Karaman Belediyespor’un üzerinde maddi ve manevi emeği olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu oylamaları sonrası Onursal Başkanlığa ismi önerilen ve oybirliğiyle kabul edilen Mehmet Ali Han ise yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Han “Futbolu Siyasetten Çıkarıp Herkese Kucak Açan Bir Kulüp Olacağız”

Konuşmasında 1965 Karaman doğumlu olduğunu ve 1981 yılında gurbetçi olarak ailesiyle birlikte yurt dışına gittiklerini belirten Onursal Başkan Mehmet Ali Han Karaman’da balıklı şeker satan bir ailenin çocuğu olduğu olduğunu söyledi. Sizlerden birisiyiz diyen Han “Bize inanan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Biz bu kulübe ilk geldiğimizde futbolcu arkadaşlarımıza da söylediğimiz gibi tek isteğimiz bir Karaman futbol ailesi olmak. Bizim bilindiği gibi Berlin’de Almanya 4. Liginde başarılı bir futbol kulübümüz var. Orada 22 tane genç takımlarımız var. Bu genç takımlarımız U 19’la Almanya 1. Ligine çıkmak için üç puan gerisindeyiz. Biz Türkiye Futbol Federasyonu ile de görüştük. Bu proje Türkiye’de ilk defa örnek bir proje olma özelliği taşıyor. Yurtdışındaki futbolcuların ilk adresi Karaman Spor olacak. Bizim ilk hedefimiz Karaman’a yakışan bir spor tesisini hayata kazandırmak ve alt yapımıza önem vermek olacak. Biz gittiğimiz zaman bizden sonrakilerin rahatlıkla götürebilecekleri bir sistem oluşturmak istiyoruz. Karaman denildiği zaman neresi ya da Konya-Karaman mı sorularına en güzel cevabı Karaman Spor’un başarıları ile vereceğiz. Karaman Spor Karaman’ın tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacak. Bizim buraya tekrar gelmemizin sebebi Karaman halkının birbirine kitlenmesi ve sizlerden aldığımız güçlü enerji oldu. Sizlerin desteği olmazsa bizler birer hiçiz. Bu hafta oynanacak maça herkesi aileleriyle takımımıza destek olmaya davet ediyoruz. Sizlerin desteği ile hedefimiz olan Şampiyonlar Ligi’ni hayalden gerçeğe çevirmek istiyoruz. Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık ve Karaman Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’ya Han Ailesi olarak destekleri için çok teşekkür ederiz”

*Hüseyin Özdal ve Mahmut Büyükyağcı tarafından teklif edilen Karaman Futbol Kulübü Yeni Yönetim Kurulu şu şekilde;

ONURSAL BAŞKAN: Mehmet Ali Han

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Süleyman Han-Ahmet Kapar-Mahmut Selim Dülger-Mehmet Özoğul- Mustafa Sılanar-Mesut Soyfidan-Ekrem Ercüment Yılmaz

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Muhammet Aksoy-Celalettin Kıratlı-Barış Sakarya-Orhan Beyaz

*Ali Ekinci ve Hüseyin Özdal tarafından teklif edilen Karaman Futbol Kulübü Yeni Denetim Kurulu şu şekilde;

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Mustafa Aşkan, Mehmet Bayrakçı, Süleyman Şentürkoğlu, Ömer Faruk Tekin, Erkan Kavas

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Zekeriye Okur, Mehmet Sağer, Fatih Evcen, Ramazan Çelik ve Halil Alkan

*Hüseyin Özdal ve Mahmut Büyükyağcı tarafından teklif edilen Karaman Futbol Kulübü Disiplin Kurulu şu şekilde;

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ: İbrahim Alp, İbrahim Politoğlu, Ümit Özyurt, Ahmet Gürbüzkol, Kerim Gökhan Şancı, Hüseyin Özdal ve Mahmut Büyükyağcı

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ: Hüsamettin Ören, Ali Çelik, Mustafa Eroğlu, Ömer Çetin, Serdar Uyumaz

Haber: Senem Yavuzaslan