Karaman Merkez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı ve ardından Karaman POMEM tanıtım videosu polis adaylarının aileleri ve salonda bulunan tüm misafirler tarafından izlendi.

29. Dönem birincisi polis memuru Abdulkadir Hatipoğlu’nun özgeçmişinin okunması ve yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni2

Abdulkadir Hatipoğlu Kimdir?

23 Şubat 1996 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Kahta ilçesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde yapmış, 2021 yılında mezun olmuştur. Mart ayında başladığı Polis Meslek Eğitim Merkezi eğitimini, Aralık 2023'te okul birincisi olarak başarıyla tamamlamıştır.

 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Karan’ın konuşmasının ardından Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim 29. Dönem polis adayları mezuniyet töreninde şu açıklamalarda bulundu:

“Evlatlarımızın ve ailelerinin bu güzel gününde, bu gurur gününde, mutluluğunu ve sevincini paylaşırken sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz…

Kıymetli mezunlarımızın katılımıyla 178 yıllık Emniyet Teşkilatımız daha diri, daha güçlü, daha dinamik ve hepsinden öte dosta her zamankinden daha fazla gurur, düşmana da korku verir olmuştur.

Polis Arkadaşlarım;

Mesleğe başlayacağınız bu günde hayatınızda yeni bir sayfa açılırken, sizler ve Polis Teşkilatımız; milletimizin birliğinin, esenliğinin, devletimizin bekasının, toplumsal barışımızın teminatıdır. 

Meşakkatli olduğu kadar zor da olan bu görev, büyük fedakarlıklar ister. Ama siz genç ve asil ruhların her daim milletimizin hizmetinde olacağından hukukun ve hakkın yanında olup, evvelden gidenlere layık olacağınızdan eminiz. Sizlerden hukuka sonsuz bir bağlılıkla vatandaşlarımıza karşı şefkat ve merhamet  beklerken, suça ve suçluya karşı kararlı ve yılmaz bir duruş beklemekteyiz. Çünkü sizler gücünüzü adaletten, hukuktan, haktan, vicdandan ve en nihayetinde bu aziz milletten aldınız alacaksınız.. Çünkü bu yuva Gaffar Okan’ların, Fethi Sekin’lerin, Ahmet Çamur’ların, Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin ve nice önden giden asil ruhların teşkilatıdır. Bugünden sonra sizler vazifesi başında şehit olmuş meslektaşlarınızı temsil ediyorsunuz. Onların her koşulda “vatan sağ olsun” diyen anne babalarının bir evladı da siz oluyorsunuz ve şehitlerimizin ailelerini temsil ediyorsunuz. Ez cümle göğsünüzdeki ay yıldızlı bayrak ile Türkiye Cumhuriyetini, Cumhurun Devletini temsil ediyorsunuz.

Yolunuz, yolumuz kutlu olsun…

 Kahraman Polis Kardeşlerimizin Saygıdeğer Aileleri,

 Bu asil ruhlu evlatları yetiştiren elleri öpülesi anne babalarımız, milletin emanetini Anadolu’nun dört bir yanında doğrulukla, şerefle taşıyacak ciğerpareleri yetiştirdiğiniz için sizlere şahsım ve milletim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Törenimiz vesilesiyle tekrar ve her daim bu toprakları bizlere emekleriyle, kanlarıyla vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken, kahraman gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Ve şairin dediği gibi “İnsanlar büyür beşikte mezarda yatmak için ve kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için…” Kahramanlarımız Allah yar ve yardımcınız olsun, rabbim ayağınıza taş, gözünüze yaş değdirmesin. Kalın sağlıcakla.

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni17

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Karan konuşmasında:

“Karaman Polis Meslek Eğitim Müdürlüğü’müzün 29. Dönem mezuniyet törenine  teşriflerinizle bizle onurlandırdığınız için şahsım, öğrencilerim ve personelim adına hepinize en içten duygularımla saygı ve şükranlarımı sunuyorum, hoşgeldiniz.

Bugün burada Cumhuriyetimizin 100. Yılında Karaman Polis Meslek  Eğitim Müdürlüğü’müzde eğitim gören ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 373 öğrencimizi teşkilatımızın ve vatandaşımızın hizmetine hazır hale getirmenin şanlı, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

ifadelerine yer verdi.

Törene, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ak Parti Karaman İl Başkanı Av. Murat Öztürk İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Alkan, daire müdürleri ve mezun olan polislerin aileleri katıldı.

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni18

Yapılan protokol konuşmaları sonrası Karaman İl Müftüsü Mehmet Şimşek’in duasının ardından polis adayları toplu yemin ederek kep attılar. Tören sonrası polis adayları aileleriyle fotoğraf çektirip mezuniyeti kutlarken Mezuniyet töreni duygusal anlara sahne oldu.

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni1

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni6

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni8

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni9

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni11

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni12

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar Karaman Pomem 29 Dönem Mezuniyet Töreni15

Kaynak: Haber Merkezi