Hrant Dink Kimdir?

1954 yılında Hrant Dink Malatya’da doğdu. Babası Sivas’ın Gürün ilçesinde doğmuş, annesi Gülvart ise Sivas’ın Kangal ilçesinde doğmuş ve büyümüştür. 1961 yılında İstanbul’a taşınmalarından sonra anne ve babası boşandı ve sonrasında Hrant ve iki kardeşi Gedikpaşa’daki Ermeni Yetimhanesi’ne yerleştirildi.

Dink, Türkiye’de gelişen sol siyasetten etkilendi ve Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist çizgisinde siyaset gerçekleştirmeye başladı. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde zooloji eğitimi aldı daha sonra yetimhanede birlikte büyüdükleri Rakel ile evlendi.

Hrant Dink Neden Oldurulmustur Hrant Dink Kimdir1

Kardeşleriyle birlikte açtığı yayınevi ve kırtasiye işlerini sürdürdüğü zamanlarda, eşi Rakel’le kendileri gibi Anadolu’dan gelen kimsesiz ve yoksul çocukların yetiştiği Tuzla Ermeni Çocuk Kampı’nın yönetiminde çalışmaya başladı. Kampın açılışından 21 yıl sonra kampa devlet el koydu.

Hrant Dink Nereli? Kaç Yaşında Öldürüldü ?

1954 yılında Malatya’da doğan Hrant Dink 69 yaşında hayatını kaybetti.

Hrant Dink Neden Oldurulmustur Hrant Dink Kimdir3

Hrant Dink Neden Öldürülmüştür ?

Şişli’de Halâskârgazi Caddesi üzerindeki Agos Gazetesi’nin çıkışında 19 Ocak 2007’de, saat 14:54’de silahlı saldırıda öldürüldü ve katil zanlısı olarak, 19 yaşındaki Ogün Samast adlı şahıs, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin yayınlanmasının ardından, kendi babası tarafından polise ihbar edilerek, Samsun otogarında yakalandı.

Kaynak: Eda Şahintürk