Bütün mevsimlerin kendine özgü güzelliği vardır diyen Semanur Uyar: “Sıcak havalarda bol bol serinlemeye çalışıyorum. Sıcak havalardan korunmak için soğuk içecekler tüketiyorum, ince kıyafetler giyiyorum, genellikle gölge alanlarda kalmaya çalışıyorum, güneşten kendimi korumak için işim olmadığı zaman güneşe çıkmamaya dikkat ediyorum.

Güneş girmeyen eve doktor girer düşüncesiyle hareket eden Mehmet tekin isimli bir vatandaş ise: “Tabii ki yaz mevsimini seviyorum. Sıcak havalardan insana zarar gelmez. Her hastalık soğuktan gelir sıcak havalardan bir hastalık gelmez.” dedi.

Muhammet Emre Ergün isimli bir genç: “En çok kış mevsimini seviyorum çünkü yaz mevsimi çok sıcak geçiyor. Sıcak havalarda dışarı çıkacak olan insanların şapka takmaları lazım, serinlemek için dondurma yiyebilirler veya su içebilirler.” dedi.

Kış mevsimin hava şartlarından dolayı zorlayıcı olduğunu düşünen Ahmet Özsayan isimli bir vatandaş: “Yaz mevsimini kış mevsimine göre daha çok seviyorum çünkü kışın kar oluyor, tipi oluyor yani hava şartları biz yaşlı olduğumuz için bizi zorluyor. Tabi kış mevsimi de lazım kar yağacak ki sular olacak. Sıcak havalarda insanlar korunmak için açık renk elbiseler giyebilir, güneş ışınlarından korunmak için şapka takabilirler, bol su içerek vücut su dengesini koruyabilirler.” dedi

Mevsim şartlarını ekonomik açıdan değerlendiren Alaattin Göker isimli bir vatandaş: “ Yaz mevsimi bence daha iyi Karaman’a bütün Avrupalılar geliyor millet çok para kazanıyor. Sıcak havaların olması da bence çok iyi sıcaklık olmazsa olmaz. Sıcak havalarda ben genelde evde yatıyorum.”

İbrahim Ethem Konus isimli bir vatandaş: “Benim favori mevsimim kış mevsimi çünkü sıcak havalarda yanıyoruz. Havalar böyle olduğu için öğle vakitlerinde dışarı çıkmamaya çalışıyoruz dışarıda bir işimiz olduğu zaman mecbur çıkıyoruz. Kış mevsimi çok iyi çünkü evler sıcak, yatması iyi oluyor, sivrisinek derdi de yok.” dedi

Editör: Mehmet Akif Orhan