Her Türk vatandaşının birer polis ya da asker olup toprağına, taşına ve bütün canlısına sonsuz bağımlılik sorumluluğu ile hareket edip böyle durumları acil sorumlulara bildirmesinin bir vatandaşlık borcu olduğunu belirten Boylu yetkilileri göreve çağırdığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Değerli Göksu vadisi çevresinde ikamet eden Türk halkı; malumunuzdur belki Bucakkışla bölgesinde bulunan baraj içi temizliğinden dolayı ağır kimyasal madde kullanıldığı düşünüldügünden ötürü Göksu Nehrinde bulunan bütün canlılar helak olmuştur. Bu havzaya hayat veren Göksu Nehri'dir. Şayet bu kaynak doğru değerlendirilmez ise su kurur ya da bu tür sonuçları doğurur."

"Kimsenin Yaptğı Yanına Kar Kalmasın"

"21 yüzyılda hatta Türkiye yüzyılında kimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmasın. Bir ülkenin canlıları özgür değilse, o ülke özgür değildir. 

*Baraj yetkilileri hiç mi düşünmüyor bu suyun içerisinde ve çevresinde suyun çıktığı yerden denize dökülünceye kadar her türlü canlının hatta insanların şu içtiğini.

*Bu barajı işleten firma bütün hakları kendine görüyorsa diğer canlıları neden düşünmüyor?

goksu-nehrinde-agir-kimyasallar-mi-kullaniliyor1

* Bu baraj yapıldığı andan bu tarafa suyu düzensiz şekilde tutup salarak yıllardır Göksu havzasında ve içeriğinde bütün canlıların hayatı ile oynamayı kendine hak mı görüyor?

Göksu Nehri sadece bir örnek. Ülkemizde buna benzer niceleri olmaktadır. Her Türk vatandaşının birer polis ya da asker olup toprağına, taşına ve bütün canlısına sonsuz bağımlılık sorumluluğu ile hareket edip böyle durumları acil sorumlulara bildirmesi bir vatandaşlık borcudur. Her vatandaş derhal hareket geçip bağlı olduğu bakanlığı şikayet yağmuruna tutmalı. 

Editör: Haber Merkezi