İlk olarak sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık burada kalan çocukların devlet himayesinde huzurlu bir yaşam sürdüğünü ifade etti. Sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya gelmekten son derece keyif aldığını söyleyen Vali Işık ve eşi Munise Işık çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti. “Sizleri mutlu görmek bizleri mutlu eder” diyen Vali Işık ve eşi burada kalan çocuklar için hazırlanan hediye paketlerini verip çocukların ve orada görev yapan personellerin bayramını kutladılar.

Sevgi evi ziyareti sonrasında Dursun Fakih Huzurevi sakinlerini ziyaret eden Vali Işık ve eşi burada kalan huzurevi sakinlerine hâl hatır sorup, bir süre sohbet etti. Yapmış oldukları ziyaretle yaşlıların gönüllerini alan Işık çifti sağlık ve sıhhat içinde nice bayramlara hep birlikte ulaşabilme temennisinde bulundu. Huzuevi sakinlerinin hayır duasını alan Işık çifti ziyaret sonunda onlar için hazırlanan hediyeleri vererek onların bir kez daha gönüllerini aldı. Kendilerinin hatırlanmak istediklerini söyleyen huzurevi sakinleri Işık çifti ile yapmış oldukları konuşmada geçmişe dair güzel ne varsa çok özlediklerini söylediler.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi kurum ziyaretleri sonrasında 1992 yılında şehit olan Metin Yiğittop, 2000 yılında şehit olan Astsubay Adem Bayad ve 2016 yılında şehit olan Kemal Yılmaz’ın ailelerini ziyaret etti. Şehit aileleri ziyaretinde “Sizler aziz şehitlerimizden bizlere en kutsal emanetsiniz” diyen Vali Işık “Vatan yolunda gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum” dedi. Ziyaretten duydukları mutluluğu ifade eden şehit aileleri de bayram dolayısıyla kendilerini ziyaret eden Vali Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık ve beraberindeki protokol üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Haber: Senem YAVUZASLAN