Konya'nın şehir içi taşımacılığına büyük katkı yapacak KONYARAY'da da incelemelerde bulunan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek adımlar attıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, “MARMARAY, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüsü, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik." dedi.

"ÜLKEMİZİ AVRUPA'DA 6, DÜNYADA 8'İNCİ YHT İŞLETMECİSİ KONUMUNA YÜKSELTTİK"

Demiryolu yatırımlarından övgüyle bahseden Bakan Uraloğlu, "Ülkemizi Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci YHT işletmecisi konumuna yükselttik. 10 bin 959 kilometre olan demiryolu ağımızı 2 bin 250 kilometresi Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren hattı olmak üzere yaklaşık 14 bin kilometreye yükselttik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nı açarak, Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık." diye konuştu.

"KONYARAY 3 ETAP HALİNDE YAPILACAK'

Uraloğlu, Bakanlık olarak Konya'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için de 72 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Konya'nın demiryolu ağının güçlenmesi için çok önemli yatırımlar yaptıklarını açıklayan Uraloğlu, Kayacık Lojistik Merkezi ile kenti çok önemli bir lojistik üs haline getirdiklerini, şimdi de KONYARAY Projesi'ni başlattıklarını söyledi. KONYARAY Projesi'ni 3 ayrı etap halinde inşa edeceklerini açıklayan Bakan Uraloğlu, “45,9 kilometre uzunluğundaki projemiz ile Konya Tren Garı, kent merkezi, OSB’ler, havaalanı, lojistik merkez ve Pınarbaşı arasında hem hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti vereceğiz hem de yük taşımacılığını geliştireceğiz. Projeyi 3 ayrı etap halinde inşa edeceğiz. 28 Nisan’da yer teslimini yaptığımız projemizin 1’inci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek toplam hat sayısını dörde çıkaracağız. 2 hattan YHT, 2 hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi sanayi bölgesine de hizmet edecek. Böylece mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğunu azaltacağız. 1 saat süren seyahat süresini de 30 dakikaya indireceğiz. Havaalanından şehir merkezine ve yüksek hızlı trene bağlantı sağlayacağız.” diye konuştu.

"HER BİR ADIMI, GÜNÜ KURTARMAK YERİNE GELECEĞİ GÜVENLE İNŞA ETMEK BİLİNCİYLE ATTIK"

Uraloğlu, yaklaşık 20 bin vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin acısının da hâlâ yüreklerinde olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Maalesef, 6 Şubat'ta da 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan iki büyük depremle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir felaket yaşadık. Hükümet olarak depremin ilk gününden itibaren bölgedeydik ve her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarımızı titizlikle sürdürdük. Artık şu da bir gerçek ki hepimiz doğal afetler konusunda çok daha bilinçli olmalıyız. Bakanlık olarak bütün ulaşım modları ve haberleşmedeki altyapılarımızı bu yaklaşımla yapıyor ve mevcutları da iyileştiriyoruz. Çalışmalarımızın her bir adımını, günü kurtarmak yerine geleceği güvenle inşa etmek bilinciyle attık, atmaya da devam ediyoruz. Deprem, kapımızı çalmadan hemen her alanda hazırlıklı olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu noktada Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı ile depreme karşı hazırlıklı olmayı bir devlet politikası haline getirdik."

Bakan Uraloğlu, KONYARAY Projesi'nde emeği geçen ve projeyi önemli aşamaya getiren işçisinden mühendisine tüm çalışanlara teşekkür etti. Haber Merkezi

Editör: Mustafa ÖZÜNAL