“Karaman Futbol Kulübü olarak yaptığımız her çalışma Karamanımıza faydalı olmak adına yapılan çalışmalar” diyen Karaman FK Yöneticisi Ramazan Aygündüz küçük esnaf ve halkın gösterdiği desteği sanayiden bulamadıklarını açıkladı.  AK PARTİ Karaman İl Başkanlığı ile kameralar karşısına geçen Aygündüz’ün konuşmasında öne çıkan satır başları şu şekilde; “Karaman halkı, esnafı bizi kucaklarına basarken Karaman Organize Sanayi Bölgesinden beklediğimiz desteği göremedik. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları toplu aldıkları kombine biletlerle yanımızda olduklarını belirttiler. Ligin başlamasına birkaç gün kala bizim hala Karamanspor olarak eksiklerimiz var. En büyük eksiklik ne diye sorsanız bize ikinci lig takımı olmamıza rağmen bir göğüs reklamımızın olmaması deriz. Bugün ikinci ligde 40 takım oynayacak. Bu 40 takımının içinden bir tek biz kaldık. 1989 yılında bizimle birlikte il olan Aksaray’ın dün itibariyle hem isim sponsorluğuna hem de göğüs reklam sponsorluğuna imza atmaları bizim yeterli desteği bulamadığımızın bir kanıtı. Biz siz basın mensuplarından bu eksikliğin, takımın yalnız bırakılmış olmasının kamuoyunda duyurulması anlamında destek istiyoruz. Biz sezon boyunca on sekiz tane ile gideceğiz. On sekiz tane il bizi ziyaret edecek. Yeri gelecek maçlarımız canlı yayınlanacak.”

“Organize Sanayi Bölgesiyle her daim gurur duyduğumuz Karaman’da firmaların takımımız yalnız bırakmış olması gerçekten üzücü. Bizden kaynaklı bir hata yapıldıysa şahsım ve yönetimim adına özür dilemekten de çekinmeyiz. Sponsorluk eksikliklerini bir an evvel toparlamamız lazım. Takımımızı bütün il olarak kucaklamamız gerekiyor. Bu takım burada Süleyman Han Başkanı veyahut bizi temsil etmiyor. Takım Karaman’ı temsil ediyor.” dedi.

İl Başkanı Öztürk “100 Kombine Bilete Tamamlayacağız”

Yönetimle birlikle kameraların karşısına geçen Ak Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk ise “Biliyorsunuz ki geçen sezon Karaman Futbol Kulübü güzel bir başarı elde ederek ikinci ligde müsabakalarda yer almaya hak kazandı. Geçmişten bugüne takımın buraya gelmesinde emeği olan herkese Başkan Süleyman Han şahsında teşekkür ederim. Futbol spor branşları arasında en masraflı olan bir branş. Biz Karaman Futbol Kulübü'müzün ikinci ligdeki müsabakalarında hem maddi hem manevi gereken neyse AK Parti ailesi olarak tüm kademelerimiz, gençlik kollarımız, kadın kolları yönetimimiz, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve milletvekillerimizle yanında olacağız. Ramazan Bey'in biraz önce dediği üzere kulüp sadece idarecilerden ibaret değil. Kulüp yöneticilerinin sadece kendi imkanlarıyla tek başına yapabileceği bir organizasyondan bahsetmiyoruz. Bizler 50 kombine bileti almış bulunmaktayız. Milletvekillerimizin girişimleriyle kombine bilet sayımızı 100’ün üzerine çıkaracağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle Karaman güzel bir stada kavuştu maçlarımızın tamamı Karaman Şehir Stadyumunda oynanacak. Bizim spora hem devlet olarak hem AK Parti hükümeti olarak desteklerimiz her zaman üst seviyede olmakla birlikte Karaman yerelinde de biz Karaman Futbol Kulübü'nün bu başarısının devamı için tüm kamuoyunda desteği en üst seviyede tutmak istiyoruz. Geçen sezon herkes çok büyük fedakarlıklar yaptı. Biz de hiçbir ayrım gözetmeksizin Karaman'da herkesi temsil eden ve Karaman Futbol Kulübü'ne sahip çıkan bir anlayışın yerleşmesini istiyoruz. Burada biz Ramazan Bey'in de dediği gibi sanayici iş adamlarımızın da desteklerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu emeklerin zayi olmaması için biz de AK Parti ailesi olarak üstümüze düşen bu desteği vermekten çok memnun mutluyuz.” dedi.

Kadın Kolları Başkanı Coştu “Artık Sıra Bizde”

Karaman AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu ise: “Ben iyi bir taraftar olduğumu Karaman Futbol Kulübüyle anladım. Bazen protokolde, bazen kadınlar için ayrılan tribündeydik ama maratonun tadı bambaşkaydı. Orası çok hareketliydi. Nerede olursanız olun, hangi koltukta oturursanız olun, sahanın içinde ya da dışında kalbiniz Karaman için ve Karaman'la attığında her şey çok daha keyifli. Ben bugün bir kadın olarak siyasetçi kimliğimi geride bırakarak bu şehrin bir evladı olarak biz kadınlara da bu imkanı sağladığı için Karaman FK'ya çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu süreçte kadınlardan ve çocuklardan hiçbir ücret talep etmediler. Artık sıra bizde. Gereken desteği maddi manevi sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Dün nasıl kalbimiz Karaman için, Karaman'la olan herkes ve her şey için atıyorsa bugün de aynı şekilde atacak. Ben yeni sezonda kendilerine buradan başarılar diliyorum. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Nejla KOÇ