Birçok kişinin merak ettiği sorular arasında Yıldız Tilbe Kızına Neden Sezen Adını Verdi? Yıldız Tilbe Kimdir? yer alıyor. İşte detaylar...

Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe, 16 Temmuz 1966'da İzmir'de doğdu. Türk şarkıcı ve söz yazarı olan Tilbe, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde büyüdü. Kürt ve Zaza kökeninden gelen bir ailenin altı evladından en küçüğüdür. Ailesi içinde "Yadigar" takma adıyla bilinir. Babası Ali Tilbe mevsimlik işçiydi. Eğitimine Mustafa Rahmi Balaban Orta Okulu'nda başlasa da, orta ikinci sınıfta okulu bırakarak müzik kariyerine yönelmiştir. 18 yaşından önce evlenen Tilbe, evliliğinden bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. İlk evliliğinden sonra Güngör Karahan ile 5 yıl evli kalan sanatçı, daha sonra ayrılmıştır.

1990 yılında sahne hayatına Cengiz Özşeker'in patronu olduğu bir kulüpte başlayan Tilbe, 1991 yılında Sezen Aksu tarafından keşfedilmiş ve vokalistlik teklifi almıştır. İstanbul'a taşındıktan sonra Sezen Aksu'nun evinde yaşamaya başlamış ve onun konserlerinde ve albümlerinde vokalistlik yapmıştır. İki sanatçının yolları ayrıldıktan sonra İstanbul gece kulüplerinde sahne almaya devam etmiştir. Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" programında solistlik yapmış ve ardından 1994 yılında "Delikanlım" isimli ilk albümünü çıkarmıştır. Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Tilbe, 2004 yılında rahim kanserine yakalanmış ve tedavi görmüştür. Hastalığı döneminde yaşadığı ayrılık acısıyla mücadele etmiş ve bu süreci şu sözlerle ifade etmiştir:

“Bunu ailem dışında kimseye söylemedim. Çok şükür ki daha önceden çocuğum olmuş. Yoksa bu durum beni yıpratabilirdi. Hastalığı dönemimde büyük bir aşk yaşadım, çok aşıktım. Sadece onu düşünüyordum. Sürekli aklımdaydı. İnsanın bir derdi olunca o vücudunda bir sorun olarak çıkabiliyor. Hastalandıktan sonra kendisini tamamen unuttum. Şimdi her şeyin o kadar kafaya takılmaya değer olmadığını, gereksiz şeylerle üzülmemem gerektiğini öğrendim.”

Hakan Sabancı Kimdir ve Ne İş Yapar? Hakan Sabancı Kimdir ve Ne İş Yapar?

Arabesk müziğin efsane ismi Azer Bülbül tarafından evlenme teklifi almış ancak bu teklifi reddetmiştir.

Yildiz Tilbe Kizina Neden Sezen Adini Verdi Yildiz Tilbe Kimdir1

Yıldız Tilbe Kızına Neden Sezen Adını Verdi?

Yıldız Tilbe, Güngör Karahan ile evliyken Sezen Burçin'i dünyaya getirdi ve Sezen Aksu arkadaşı ve meslektaşı olduğu için kızına Sezen adını verdi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel