Türk müzik sanatçılarından olan ve önemli bir yere sahip Nur Yoldaş’ın hastaneye kaldırılmasının ardından kim olduğu ve nereli olduğu konusunda sosyal medya kullanıcıları araştırma yapmaya başladı. Nur Yoldaş Kimdir Ve Nerelidir? Sorusunun cevabı haberimizde.. İşte detaylar…

Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı

Nur Yoldaş Kimdir?

Nur Yoldaş, 4 Ocak 1956'da İstanbul'da doğdu. Müzik kariyerine Polydor şirketinden 1974 yılında Nur Belda adıyla çıkardığı "Aşk Bir Fantazi & Bile Bile" adlı 45'likle başladı. 1976'da müzisyen Ergüder Yoldaş ile evlendi ve 1977'de oğlu Devrim Yoldaş'ı dünyaya getirdi.

Dilan Polat'ın İş Yerleri Kapandı mı ? Dilan Polat'ın İş Yerleri Ne Oldu? Dilan Polat'ın İş Yerleri Kapandı mı ? Dilan Polat'ın İş Yerleri Ne Oldu?

Altın Mikrofon Yarışması'nda tanınan Nur Yoldaş, 1981 yılında eşi Ergüder Yoldaş'ın bestesi "Sultan-ı Yegâh" ile Türk pop müziğinde önemli bir yer edindi. Aralık 1981'de yayınlanan "Sultan-ı Yegâh" albümü büyük başarı elde etti ve birçok hit şarkıya ev sahipliği yaptı.

Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı - Güncel Haberler

Nur-Ergüder Yoldaş çifti, Workshop Plakçılık'tan 1983'te "Elde Var Hüzün" adlı albümü yayınladı, ancak beklenen ticari başarıyı elde edemedi. Bu dönemde müziğe ara veren Nur Yoldaş, 1992'de "Dönüş (Sakine)" adlı albümüyle geri döndü. Ancak, eski başarıyı yakalayamadı.

Şarkıcı Nur Yoldaş, hastaneye kaldırıldı: Oğlundan açıklama

1998'de "Sultan-ı Yegâh" albümü Beyoğlu Metropol tarafından CD formatında yeniden yayınlandı ve genç kuşaklara tanıtıldı. Nur Yoldaş, hala Ankara Kent Orkestrası solisti olarak müzik kariyerine devam etmektedir. 2014 Mayıs ve Eylül aylarında iki yeni tekli yayınlamıştır.