Kaza, saat 02.00 civarında Aksaray - Adana Karayolu'nun 6. kilometresinde meydana geldi. Olayla ilgili bilgilere göre, Ankara'dan Diyarbakır'a gitmekte olan Muhammet T. (45) yönetimindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, aniden karşısına çıkan Şammas A. (29) tarafından yönetilen 68 AE 610 plakalı otomobili fark ederek ani bir fren yaptı. Tırın ani fren yapmasıyla birlikte arkasından seyreden Murat T. (43) tarafından yönetilen 02 AG 525 plakalı İstanbul - Adıyaman seferini yapan yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi.

Mersin’de Ortalığı Savaş Alanına Çeviren Kaza Mersin’de Ortalığı Savaş Alanına Çeviren Kaza

Otobüs kazasında bulunan 21 yolcudan, otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Olayı gören diğer sürücüler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan 3 yaralı, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edilirken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Tır ve otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

Kaza sonrasında tır sürücüsü Muhammet T., "Aniden karşıma çıktı, Şahin olduğunu bile bilmiyorum, önce yavaşlamaya çalıştım ama sonunda fren yaptım. Otobüs, arkamdan vurdu. Ben Ankara'dan Diyarbakır'a gidiyordum" dedi. Otobüs yolcusu Kadir Göçer (54) ise "Şahin taksisi tırın önünde aniden fren yaptı. Tır şoförü de ona çarpmamak için ani bir fren yaptı. Otobüs, ona çarpmamak için sağa dönünce duvara çarptı. İyi ki duvara çarptı, yoksa durum daha kötü olabilirdi" şeklinde konuştu. Kazadan sonra, yolcular otobüs firması tarafından tahsis edilen servis minibüsüyle terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.