Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini vurgulamak amacıyla, tüm resmî ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında resim dalında, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenlendi.

Karaman Birincisi Turkiye Ucuncusu Oldu2

23 Nisan Ulusal Egemenlik temasıyla gerçekleştirilen yarışmalarda şiir kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan ve ödülünü bizzat Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den alan Makbule Orman Ortaokulu öğrencisi Ebrar Ravza Ayhan, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret etti.

Ebrar Ravza Ayhan’ı başarısından dolayı tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarıların yeni ufuklara yol almak için basamak oluşturduğunu ifade etti. Mehmet Çalışkan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde coşku ile kutlanan millî bayramlarımızdan biridir. Ebrar Ravza kızımızın böyle önemli bir etkinlikte Türkiye üçüncülüğü elde etmesi hem bizi hem de öğretmenlerini mutlu etti. İnşallah bu başarı öğrencimizin gelecekte daha güzel başarılara imza atmasına basamak oluşturur ve onu daha çok kitap okumaya, yazmaya teşvik eder. Başarısından dolayı kızımızı tekrar tebrik ediyor, bu başarıda emeği olan okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaman'da 17 Mayıs Cuma Günü Hava Nasıl Olacak? Karaman'da 17 Mayıs Cuma Günü Hava Nasıl Olacak?

Karaman Birincisi Turkiye Ucuncusu Oldu1

Ziyaret, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın Ebrar Ravza Ayhan’ı ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel