Birinci TOKİ ve ikinci TOKİ arasında faaliyet gösteren Çok Amaçlı Spor Salonu yanında bulunan boş alana geçtiğimiz yıl temeli atılan ikinci yüzme havuzunun yüzmeye yeni başlayacak olan çocukların yüzme yeteneklerini artıracak imkanlara sahip olmasının yanı sıra velilerinde çocuklarının antremanlarını izlemesine olanak sağlayacak bir mekân olarak tasarlandığı öğrenildi.

Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda velilerin antrenmanı izleyemiyor olması bir yana uzak mahallelerden toplu ulaşım aracılığıyla gelenlerin soğuk havalarda dışarıda bekliyor olması velilerin en çok serzenişte bulunduğu bir konuydu.

Kılbasan’ı Dolu ve Sel Vurdu Kılbasan’ı Dolu ve Sel Vurdu

Havuz1

07 Haziran 2023 tarihinde imzalanan sözleşme sonrası yapımına başlanan “Karaman Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yapım” işinin ihale bedelinin 21.740.000 TL olup projenin süresinin 365 gün olduğu öğrenildi. 2024 Yılı yaz spor okullarına yetişecek olan Karaman Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yüzmeye yeni başlayacak olan çocuklara antrenörlerce ücretsiz yüzme dersleri verilecek.

Havuz2

Karaman’ın yıllarca yükünü çeken Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunun ise hayırseverlerin yardımlarıyla yapılan ve daha sonra depreme dayanaksız gibi bir sebeple yıkılan Karaman Doğumevi ile aynı kaderi paylaşacak mı? sorusu ise merak edilen bir soru olmuştu. Dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’e bu soruyu yönettiğimizde “Karaman spora yapılan yatırımlar anlamında çok şanslı bir il. 2023 yılında yapımına başlanan yarı olimpik havuzun tamamlanmasıyla birlikte Karaman hem olimpik hem de yarı olimpik anlamda iki havuzla hizmet verecek.” değerlendirmesinde bulunmuştu.