İnsanların suyun değerini anlaması için susuz birkaç saat geçirmesi bile yeterli oluyormuş. Hafta sonu mahallemizde saatlerce kesilen su karşısındaki çaresizliği yaşayınca, üzerine bir de Fisandun Barajı’ndaki suyun azalmış olduğunu görünce annem "Kerem senin gözünden su nedir? Bununla ilgili düşüncelerini bizim için insanlarla yaşıtlarınla paylaşmak ister misin?” deyince içim içime sığmadı.  
Arabayla Karaman’a gelene kadar ne yazsam, nasıl yazsam heyecanıyla akşamdan sabaha yazdım, sildim pes etmedim annemden biraz yardım alarak yeniden yazdım. Su değerli kullanılmalı çünkü sadece bizlerin değil doğada ki bütün varlıkların yaşamı buna bağlı.

Cocuk Gozuyle Su3Susuz bir günde elimi yıkamaktan, kahvaltımı yapmaya, meyve yıkamaya, su içmeye pek çok konuda marketten alınan su şişelerinden minik minik tüketerek ne kadar çok zorlandığımı nasıl anlatsam bilemedim. Hafta sonu yaşanan su kesintisi gelecekte su sıkıntısı yaşamamak adına benim için büyük bir ders oldu. Annem her yüzümü yıkadığımda, dişimi fırçalığımda “Kerem suyu idareli kullan” derken ben onun dediklerini duymazdan gelirdim. Ta ki susuz geçen bir cumartesi gününe kadar.  

Cocuk Gozuyle Su2
Hafta içi annemle gece sohbetinde elektrik üretimi için barajların bizim hayatımızdaki öneminden bahsederken gereksiz yere yaktığımız her elektriğin aslında boşa giden bir su olduğunu dinledim. Bunu duyunca çok duygulandım. Gereksiz yakılan her bir lamba geleceğimizden çalınan bir su demekmiş.  

Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak yaşıtlarımdan “Suyun gereksiz yere kullanımına neden olacak her türlü gereksiz davranıştan uzak durmalarını” istiyorum. Su biterse üretim biter çiftçi ürün ekemez ve biz en sevdiğimiz meyveleri yiyemeyiz. Piknik yapıp gölgesinde dinlendiğimiz ağaçlar kurur tabiat renksiz bir hale döner.  

Cocuk Gozuyle Su1
Annemin telefonundan çektiğim barajın resmi sadece beni değil sizleri de üzecek. İnsanlar bu resimlere bakınca benim neden endişelendiğimi daha da iyi anlayacak. Kullandığımız elektrikten yediğimiz sebze meyveye, günlük su ile yapılan işlere her şeyde suyun imzası var.  
Yaşanabilir bir dünya için suyumuzu doğru kullanalım.  
Bu yazıyı yazmam için beni destekleyen aldığım notları benim için toparlayan, bilgisayarda yazan anneme de ayrıca teşekkür ederim. 
Sizleri seven Kerem -

Cumhuriyet N.A. İlkokulu / 9 Yaş

Başkan Av. Evcen "Meclis Kararı Uygulanmalıdır" Başkan Av. Evcen "Meclis Kararı Uygulanmalıdır"