Sensodyn İsrail Malı Mı? Sensodyn İsrail Malı Mı?

Türkiye Su Sıkıntısı Çekecek mi? 
Su insan yaşamının temel ihtiyaçlarından biri olduğunu yıllardır biliyoruz. Peki Türkiye Su Sıkıntısı Çekecek mi? 
Türkiye’nin dört yanının denizlerle çevrili olması su bakımından zengin olduğumuzu gösterse de yaşanan küresel ısınma ve insanların doğayı tahrip etmesi sonucunda iklim değişikliği yaşanıyor. Son zamanlarda yaşanan iklim değişikli insanları, doğayı ve tarımı endişelendirmeye başladı. 

Turkiye Su Sikintisi Cekecek Mi1
Türkiye su sıkıntısı çekecek mi?
Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin önümüzdeki 6 yılda su kaynaklarının 5’te birini kaybedecek. Türkiye su kıtlığı çeken ülkeler arasına girecek. Ne yazık ki.. Su sıkıntısı ile birlikte hem tarım sektörü hem de doğa derinden etkilenecek. Peki su sıkıntısı için tek çare ne olabilir? İnsanların doğayı ve ormanları tahrip etmemesi, Tarımla uğraşan çiftçilerin suyu verimli şekilde kullanmaları, suya dayanaklı ürünler ekmeleri ve Tarım ve Orman Bakanlığının bu ekim alanlarına uygun projeleri daha sıkı politikalarla uygulaması ve insanlara su bilincini daha da aktarmak adına yapılan faaliyetlerle su sıkıntısını bir nebzede olsa hep birlikte kurtarabiliriz. 


Su Sıkıntısı Çeken İller Hangisi?
Son yılların en kurak döneminin yaşıyorken acil su ihtiyacı bulunan iller ise açıklandı. Yağışların yetersiz olması ile birlikte  Şırnak, Sinop, Nevşehir, Erzurum, Çorum, Bursa, Mardin ve Siirt kurak illerin başında yer alıyor.

Turkiye Su Sikintisi Cekecek Mi2


Su Sıkıntısı Çekmeyen İller?  
Diğer yıllara göre daha az yağış alsalar da su seviyesini biraz olsun yükselten illerimiz ise;  Ağrı, Amasya, Artvin, Balıkesir,Bilecik , Bingöl , Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzincan ve Eskişehir yağış olarak yüz güldüren şehirler oldu. 


Sulak Alanların Kaybı Doğal Afetlere Davetiye Çıkarıyor mu?
Zengin bir biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapan Türkiye son zamanlarda yaşadığı kuraklık nedeni ile sulak alanlar balıkçılık, tarım, hayvancılık, turizm gibi birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Türkiye Su sıkıntısı yaşadığı sürece doğal afetlere de davete çıkaracağını maalesef ki görüyoruz. Özellikle tarımda yaşanan su sıkıntısı obruk ve verim azlığını beraberinde getirirken, mevsimsiz düşen yağışlar ise ya sele ya da doluya neden oluyor. 
Biz insanlar olarak doğaya sahip çıkarsak doğada bize sahip çıkacaktır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel