Ekvador’un liman kenti Guayaquil'de ellerinde uzun namlulu silahlar ve patlayıcılar bulunan yüzleri maskeli silahlı saldırganlar, canlı yayın sırasında Ekvador televizyon kanalının basarak, çok sayıda gazeteci ve çalışanı rehin aldı. 

Söz konusu baskın, Los Choneros çetesinin lideri “Fito” lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar, tutuklu bulunduğu Guayaquil’deki cezaevinde dün ortadan kaybolmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın olağanüstü hal ilan etmesinden saatler sonra gerçekleşti. Devlet Başkanı Daniel Noboa olağanüstü kararname ile ilgili olarak "21 çeteyi terör örgütü olarak tanımladım. Silahlı kuvvetlere bu grupların etkisiz hale getirilmesi için askeri operasyon yapılması talimatı verdim."demişti. 

Ekvador’da Los Choneros çetesinin lideri “Fito” lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar, tutuklu bulunduğu Guayaquil’deki cezaevinde kayıplara karışmış ve güvenlik güçleri, kaçtığı düşünülen Villamar’ın bulunması için cezaevinde ve çevresinde geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Bir son dakika gelişmesinin yaşandığı olayda Ekvador'da canlı yayın basan silahlı saldırganlar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği basına resimlerle servis edildi. 

Kaynak: İHA