Yemek tutkunları ve yöresel lezzetlerin hayranları, Adana'nın özgü Şırdan yemeği hakkında sosyal medyada araştırma yapıyorlar. Aranan konular arasında "Şırdanın Üzerine Ne Dökülür?" sorusu da bulunuyor. Peki şırdanın üzerine ne dökülür ? püf noktaları nelerdir detayları haberimizde...

Bir sakatat yemeği olan Şırdan, geviş getiren hayvanların sindirilmiş besinlerinin tekrar mide suyuyla sindirilmiş olduğu dördüncü mide bölümünden yapışır.Hazırlanırken İçi çeşitli baharatlar ve pirinçle doldurularak dolma haline getirilir.

Sirdanin Uzerine Ne Dokulur Puf Noktalari Nelerdir2 (1)

Şırdan, genellikle gece geç saatlerde veya sabaha karşı tüketildiğinde daha lezzetli olduğu düşünülen, bir sakatat yemeği olarak bilinir. İçi çeşitli baharatlar ve pirinçle doldurularak dolma haline getirilir. Adana dışında pek bilinmeyen bu yemeğin genel olarak kokoreçe benzetildiği görülüyor.

Şırdan dolması için genellikle şırdan, pirinç, soğan, biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber gibi malzemeler kullanılır. Malzemeler karıştırıldıktan sonra şırdanlar doldurulur ve tencereye yerleştirilerek pişirilir. Servis edilirken üzerine bolca kimyon serpilir.

Şırdanı yemeden önce ipi çıkarılır ve üzerine tuzla karışık kimyon serpilir. Acı sevenler pul biber de ilave edebilir. Şırdanın elle yenmesi tercih edilen bir yöntemdir ve bu şekilde yenildiğinde daha keyifli bir deneyim sunar. Eğer şırdanı ilk defa deneyecekseniz, bu lezzeti daha önce tattığınız hiçbir şeye benzemez.

Sirdanin Uzerine Ne Dokulur Puf Noktalari Nelerdir2 (2)

Şırdanın Üzerine Ne Dökülür?

Şırdan dolmasını tüketmeden önce ipi çıkarılır ve üzerine tuz ve kimyon karışımı serpilir. Pul biber sevenler ek olarak pul biber de ekleyebilirler. Şırdan genellikle elle yenmeyi tercih edilen bir yemektir ve bu şekilde yenildiğinde daha keyifli bir deneyim sunar. Eğer şırdanı ilk defa deneyecekseniz, bu lezzeti daha önce tattığınız hiçbir şeye benzemez.

Sakarya'nın En Büyük İlçesi Hangisi? Sakarya Nasıl Bir Yer? Sakarya'nın En Büyük İlçesi Hangisi? Sakarya Nasıl Bir Yer?

Kaynak: R. Rüzgar Yel